Halvveis ut i andre omgang i mandagens eliteseriekamp mellom Sarpsborg og Rosenborg oppsto en situasjon som dommer Brage Sandmoen ikke fikk med seg.

Mens Sarpsborg-spiss Aaron Samuel lå nede etter et hjørnespark, fikk han et spark av Rosenborg-stopper Stefan Strandberg.

Sørlendingen hevder det var uforskyldt.

— Jeg gjorde det ikke med vilje, men jeg vet at jeg var borti ham. Derfor gikk jeg også bort og sa unnskyld med en gang, sa Strandberg til TV 2.

Aaron Samuel godtok unnskyldningen, men er ikke så sikker på at sparket var uforskyldt.

— Jeg tror det var med vilje. Det er ikke bra. Det er ikke slik fotballen skal være. Det skal være morsomt der ute. Når vi spiller mot hverandre, ønsker vi ikke å skade hverandre, sa Samuel til TV 2. Dommer Brage Sandmoen meldte ikke fra om episoden i sin kamprapport.

— Jeg var faktisk ikke kjent med dette før jeg så sparket på en nettside i dag, sier Sandmoen til Aftenposten.

Vurderer situasjoner i NFF-møte

Men selv om Sandmoen ikke fikk det med seg, har Norges Fotballforbund (NFF) anledning til å straffe Strandberg i etterkant.

Etter hver serierunde i eliteserien samles konkurransesavdelingen i NFF til et møte der man går gjennom hver kamp og vurderer for eksempel situasjoner som denne. Kommende torsdag skal denne serierunden evalueres.

— På generelt grunnlag kan man bruke videobilder til å forfølge en sak. Men da må det være grunnlag for at hendelsen kan kvalifisere til suspensjon i minst to kamper, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff.

På disse møtene deltar blant andre Espen Auberg, som er juridisk fagansvarlig i Fotballforbundet. Han bekrefter at også hendelser dommerne har utelatt i sine kamprapporter kan komme på bordet.

— Det kan være litt tilfeldig hvordan det fanges opp. Når situasjoner som dette blir omtalt i media, blir det vurdert hos oss, sier Auberg.

RBK-treneren skal snakke med Strandberg

Rosenborg-trener Per Joar vil ikke si noe særlig før han har snakket med Stefan Strandberg.

— Jeg har sett situasjonen, men ikke fått snakket med Stefan om det. Jeg ser bare det som skjer, og det er vanskelig for meg å kommentere så lenge jeg ikke snakket med Stefan. Det er alltid vanskelig å vite hvorfor folk handler som de handler, om de ser spillerne eller ikke, så det er vanskelig å ha noen formeninger.

— Men på generell basis skal ikke Rosenborg-spillere gjøre sånt med vilje, regner jeg med?

— Nei, på generell basis skal Rosenborg-spillere oppføre seg eksemplarisk mot dommere, med- og motspillere. Det har vi veldig klare verdier på. Først må jeg snakke med ham om det. Vi skal selvfølgelig diskutere situasjonen, så må jeg få hans oppfatning og høre hva han har å si, sier Hansen.