LEVANGER — NARDO 2-2

Moan Idrettspark (adressa.no): Da LFK-trener Andreas Holmberg overtok for to år siden, satte han seg to mål. Å bli blant de tre beste i 2.divisjon i 2013. Og å rykke opp til 1.divisjon i 2014. Kort om Levangers historie: 20.05.1996 ble Levanger Fotballklubb stiftet. Sesongen 2001 rykket laget opp til 2.divisjon, og 25.10.2014 klokken 14.49 ble de klare for 1.divisjon. Og noen minutter senere utnyttet han muligheten til å dynke sin assistenttrener i champagne.

— Det er helt utrolig, og jeg kan ikke beskrive hva jeg føler nå. Nå er vi endelig der og det er fantastisk, sier Andreas Holmberg etter at opprykket var i boks.

FULL FEIRING: Levanger-spillerne feirer opprykket etter 2-2 mot Nardo. Foto: Emil Ringstad

Siden 3-0-tapet på Nissekollen den 13.juli hadde ikke LFK tapt en eneste kamp, og før dagens opprykkskamp mot Nardo var det bare syltynn teori som kunne frata LFK opprykket. Med ett eller tre poeng ville Levanger være hundre prosent sikret opprykk. Med LFK-tap måtte Raufoss eller Byåsen vinne sine kamper og totalt hente inn henholdsvis ti og tolv mål for å snyte Levanger for opprykket.Det klarte de ikke. Levanger fikset biffen selv, og spilte 2-2 mot Nardo. Byåsen slo også Rosenborg-2, men ettersom Levanger gjorde jobben selv ble de mestere i 2.divisjon avdeling 2. — Vi har vært høyt oppe de siste ukene, men nå skal det feires i helga, sier Holmberg.

Tidlig baklengs

Tidligere kamper denne høsten har Levanger tatt en tidlig ledelse på Moan og har hatt full kontroll, men i dagens kamp mot Nardo fikk de en verst tenkelig start. Nardo-spillerne fikk spasere tre mot to på Levangers høyreside, der Nardos Emil Hansen kom alene med keeper Ola Rygg og hamret ballen inn i lengste hjørnet. Dermed var Nardo i føringen etter allerede fem spilte minutter, og det virket nesten som at LFK spillerne hadde litt høye skuldre.

To mål på ett minutt

De første 20 minuttene på Moan ble en stillingskrig, der ingen av lagene skapte de helt store sjansene. Hjemmelaget fikk etter hvert senket skuldrene og i det 21. minuttet kom utligningsmålet. Da hadde Levanger trykket Nardo i en lengre periode. Simen Sandmæl spilte en utsøkt pasning til Tobias Luvenberg som kom alene med keeper. Spissen hadde null problem med å overliste Bence Steer og han plasserte ballen sikkert i lengste hjørnet.

Tilskuerne hadde knapt fått satt seg da det kom et nytt mål på Moan. Levanger slet med store rom i bakre rekker, og nok en gang klarte Nardo å utnytte dette. Denne gangen var det Jonas Schei Wiseth som fikk spasere alene innenfor 16-meteren. Han banket likså godt ballen opp i vinkelen, og bare minuttet etter Levangers 1-1-scoring var Nardo opp i 2-1. — Vi fikk ikke helt flyten, så det var en møkkakamp av oss, sier LFK-kaptein Tom Erik Nordberg som spilte kampen med brukket hånd og krystallsyke.

Tre store sjanser

Nardo lå kompakte bakover, og Levanger slet med å komme seg igjennom forsvarsmuren. De prøvde ved flere anledninger å rulle opp på kant, og i omgangens siste femten minutter var Nardo knapt på Levangers banehalvdel. Før det hadde kanskje LFK vartet opp med sin dårligste omgang på hjemmebane denne sesongen. I omgangens fem siste minutter trykket Levanger voldsomt på i håp om å utligne. Først fikk Benjamin Stokke muligheten da han helt alene fikk sjansen til å heade ballen i mål, men Stokke kom seg aldri over ballen og den endte milevis over målet.

Minutter senere var Tom Erik Nordberg nære ved en corner, men midtstopperens heading ble reddet på streken. Sjanseballaden fortsatte og etter mye klabb og babb, fikk Sandmæl muligheten fra skrått hold, men ballens smalt i stolpen og ut. Dermed fikk ikke Levanger inn utligningsmålet før pause, og Nardo kunne gå i garderoben med en 2-1-ledelse. På samme tidspunkt ledet Elverum 2-0 over Raufoss, mens Byåsen ledet 3-1 mot Rosenborg og manglet «bare» ni mål for å være foran LFK på tabellen.

Tidlig utligningsmål

Etter sidebytte gikk Levanger rett i strupen på Nardo. Hjemmelaget trykket på, og tre minutter ut i omgangen kom utligningen. Levanger rullet opp på kant og slo inn foran mål. Inne i boksen viste Sandmæl muskler og vant duellen mot Nardos midtstoppere og headet ballen i mål, utagbar for keeper Steer. Dermed sto det 2-2 på Moan tre minutter ut i omgangen, og nervøsiteten blant hjemmepublikummet senket seg noe.

Etter scoringen fortsatte Levanger å styre kampen, og Nardo var aldri i nærheten av å få flere mål på Moan. Hjemmelaget trykket på, men mot slutten valgte de heller å sikre seg uavgjort-resultat. Det klarte de og de siste minuttene var elektriske på Moan. Spillerne fikk stående applaus og da dommeren blåste av kampen stormet fansen banen og feiret opprykket sammen med spillerne. Det endte 2-2 på Moan i en andre omgang som ikke var all verdens.

Dermed kunne LFK-staben slippe jubelen løs.

— Jeg vet hvor mye som skal til. I år så jeg ganske tidlig at vi hadde potensiale som vi ikke har hatt før. Ikke sjokkert i dag, men hadde du spurt meg for 3-4 år siden så hadde jeg ikke trodd at vi skulle spille 1.divisjon i 2015, sier assistenttrener Sturla Voll, som har vært i klubben siden den ble stiftet.

FEIRING: Jubel på Moan etter at opprykket ble klart for Levanger. Foto: Emil Ringstad

Han var ikke fornøyd med dagens prestasjoner, men det ga han blaffen i.— I dag var det ikke noen fantastisk prestasjon. Alt handlet om å få uavgjort eller bedre, så vi ga litt blaffen i hvordan vi spilte, sier Voll.

Etter kampen feiret spillerne sammen med fansen utenfor klubbhuset. Der fikk de sin hyllest og senere i kveld er det bankett på Backlund.

— Dette er helt rått. Det ligger an til en rå kveld, og det er snakk om en liten bankett, sier Fredrik Sunde som fikk æren av å bære kapteinsbindet de siste minuttene av kampen.