SÖLDEN/OSLO (Aftenposten): Vintersportsesongen er endelig i gang for norske tv-seere. Det hele startet med første omgang i storslalåmrennet for kvinner i Sölden lørdag morgen.

Italieneren Federica Brignone var overraskende suveren i første omgang. Hun leder 95 hundredeler foran den amerikanske stjernen Mikaela Shiffrin, som var favoritten før konkurransen.

Det har vært hvisket og tisket om god form blant de norske alpinjentene før sesongstarten, og Ragnhild Mowinckel levde opp til forventningene.

23-åringen fra Molde er nummer åtte etter første omgang, 2.27 bak ledende Brignone, og kun 85 hundredeler bak Tina Weirather, som ligger på tredjeplass.

— Det er litt langt opp, men det er mye som kan skje i andre omgang, sier Mowinckel til Aftenposten.

- Hvordan var det med startnervene?

— Det verste jeg har hatt på en stund. Men det er like bra for har du nerver så er du skjerpet, og da vet du at du har lyst til å gjøre det bra her.

Lotte Smiseth Sejersted er tilbake etter det skrekkelige fallet: - Ansiktet føltes som om det brant .

Løseth: - Jeg tenkte fa....

Mowinckel var meget fornøyd med egen gjennomføring.

— Jeg hadde ingen store feil, men tiden gikk da jevnt og trutt. Uansett, jeg er kjempefornøyd og må bare konsentrere meg om andre omgang, sier hun.

Andre omgang kan du se på NRK1 fra 12.35.

Aksel Lund Svindal er tilbake. Og da er interessen deretter.

Nina Løseth har ikke like stor grunn til å være fornøyd. Hun gjorde en stor feil og kom i mål med en tid rundt 4 sekunder dårligere enn Brignone.

— Jeg tenkte fa….. Jeg har kjørt ganske godt på trening her, og da var det surt å gjøre den feilen. Jeg la meg på innerski, og etter den feilen gikk det rett vest, sier Løseth.

— Det jeg gjorde i denne omgangen representerer ikke meg som skikjører nå, legger hun til.

Hun var imidlertid fornøyd med at lagvenninnene innfridde.

— Det er kjekt at Ragnhild fikk det til. Vi er et lag, og da er det viktig at noen av oss lykkes.

Smiseth Sejersted røk ut i comebacket

Løseth snek seg videre til finaleomgangen med en 25. plass. Konkurransedagen er imidlertid over for Lotte Smiseth Sejersted, som lørdag gjorde comeback etter en skrekkelig skade.

Smiseth Sejersted visste det ikke ble noen annenomgang på henne da hun med startnummer 45 passerte målstreken. Hun var snaut fire tiendedeler bak jenta som da lå på plass nummer 30. — Jeg holdt igjen hele veien, turte ikke helt å la skiene bare gå. Jeg holdt en høy linje og turte ikke slippe på. Spesielt gikk det sent utpå flata før mål, forklarte 24-åringen.

— Men det er veldig lenge siden jeg kjørte verdenscup i storslalåm, så jeg får ta det som en treningsomgang, la hun til.

Sist hun konkurrerte i storslalåm var i Åre i mars 2014. — Jeg er egentlig ikke så veldig skuffet. Jeg kjører ikke slik jeg har gjort på trening, men det er så lenge siden jeg har kjørt at det bare var helt ok å være igang igjen. Det var veldig gøy å konkurrere igjen, men når man ikke tør gi på, så blir det ikke bedre, sa Stabæk-alpinisten som endte forrige sesong i en grusom velt i Val d'Isere.

— Jeg var ikke spesielt nervøs før start, og nå merker jeg at jeg bare gleder meg til å kjøre fart igjen.

Kvinnenes første fartsrenn er utforen i Lake Louise 4. desember.