Bryne er kommet skikkelig på hælene denne sesongen, med bare åtte poeng på de ni første kampene. Og en tabellplassering som er langt under målsettingen, og under nedrykksstreken, så langt.

Og de kom fort bakpå spillemessig mot et aggressivt Fredrikstad-lag. Men hjemmelaget slet med å trenge gjennom den bastante muren av forsvarsspillere i Bryne.

Etter 11 minutter fikk Steffen Nystrøm en gedigen mulighet til å score mål. Han fikk massevis av rom og tid til å sikte inn kanonen fra kort kold, men skuddet var ikke godt nok plassert og ballen gikk utenfor stangen.

Direkte rødt til Causevic

Snaue 20 minutter var spilt da det oppsto en situasjon som dommeren mente kvalifiserte til direkte rødt kort til Brynes Adnan Causevic. Fredrikstads Steffen Nystrøm ble taklet, eller dyttet, av Causevic like utenfor 16-meteren som siste mann. At dette kvalifiserte til rødt kort vil nok bli diskutert i ettertid.

— Kortet og dommeravgjørelsen har jeg ingen formening om, men det er et faktum at det ble ganske tungt for oss ute på banen når vi må spille så lenge med en spiller mindre, sier Bryne-kaptein Vegar Landro.

Bryne ble dermed tvunget til å endre en del på laget og formasjon etter det røde kortet, blant annet ble Henrik Breimyr flyttet ned som midtstopper. Noe som gjorde at de var rimelig tynt besatt framover på banen.

I løpet av den første omgangen var det definitivt hjemmelaget som var nærmest scoring, men de var rett og slett ikke dyktige nok i sine avslutninger. Faktisk var de nærmest 1-0 da Viljar Vevatne holdt på å sende ballen i eget mål minuttet før pause.

Stort Bryne-press

Den andre omgangen startet med et solid Bryne-press. Selv med en spiller mindre på banen, så presset de hjemmelaget skikkelig. Og det gikk heller ikke lang tid før gjestene klarte å spille seg fram til store målsjanser.

Jon-Helge Tveita kranglet ballen med seg ute på venstresiden og fant Viljar Vevatne, som sendte et perfekt innlegg som Robert Undheim var nær ved å heade inn i målet. Da var det spilt bare fire minutter av omgangen.

Bare tre minutter senere var Robert Undheim nok en gang i fokus. Denne gangen gikk hans avslutning like over målet til hjemmelagets keeper. To store sjanser for unggutten i løpet av kort tid.

— Vi hadde faktisk noen gode scoringsmuligheter like etter pause, men det ville seg ikke i de avgjørende situasjonene. Faktisk litt typisk for oss denne sesongen; vi kommer til sjanser, men sliter med uttellingen, mener Bryne-trener Gaute Larsen.

Hjemmelaget scoret

Noen minutter etter Bryne-dominansen var det hjemmelaget som var nære på å score. Robert Stene hadde en god heading over flere av Bryne-spillerne, men Henrik Breimyr stupte fram og reddet ballen med hodet på streken.

Etter 70 minutter sprakk nullen for Bryne. Etter mye klabb og babb like foran Anders Kristiansen så klarte 17-åringen Ludvig Begby å pirke ballen over streken. Ikke akkurat ufortjent etter spill og sjanser i løpet av kampen.

Kampen ble i realiteten punktert et par minutter før ordinær spilletid var ute. Innbytter Marius Lode felte Robert Stene på innsiden av 16-meteren og dommeren dømte straffe. Et straffespark Dag Alexander Olsen satte greit inn i nettmaskene.

Trøstemål hjalp ikke

To minutter på overtid ble Vegar Landro felt inne i hjemmelagets 16-meter og dommeren nølte ikke med å peke på straffemerket. Straffesparket til innbytter Andreas Ulland Andersen ble først reddet av keeper, men i sitt forsøk på å klarere ballen ut så pirket like godt hjemmelagets Lars Grorud ballen inn i eget nett.

Bryne gikk på en ny smell og står nå fortsatt med sine magre åtte poeng etter de ti første serierundene. Det lukter ikke bare lenger krise i laget, nå må noe radikalt skje om laget skal kunne snu den negative trenden så langt denne sesongen.

— Fakta er at vi per i dag er et bunnlag, og skal vi komme oss opp av sumpen må vi både unngå unødvendige kort, straffer og baklengsmål. Jeg føler nemlig at det ikke skorter verken på innsats og tæl ute på banen, mener Landro.

Kampfakta

FREDRIKSTAD – BRYNE 2-1

Pause: 0-0

Fredrikstad stadion, 3742 tilskuere

Mål: 1-0 Ludvig Begby (70), 2-0 Dag Alexander Olsen (88), 2-1 Lars Grorud (selvmål 90)

Dommer: Anders Johansen, Brevik IL

Gult kort: Robert Stene, Fredrikstad, Aram Khalili, Bryne

Rødt kort: Adnan Causevic, Bryne (19 min.)