— Vi har ikke mottatt revidert regnskap fra Rosenborg elite. Med den historien som har vært i RIHK, må vi ha det på bordet før forbundsstyret fatter et endelig vedtak. Det er et krav for å få lisens, sier generalsekretær Ottar Eide i Norges Ishockeyforbund.

Utsatte vedtaket

Det var ventet at forbundsstyret skulle avgjøre Rosenborgs fremtid i eliteserien før helga, men i stedet ble vedtaket utsatt til neste møte den 12. juni. Dermed er Rosenborg det eneste laget som fortsatt ”står på gangen” - uten lisens.

30. april fikk Rosenborg første avslag på lisenssøknaden. Da ble styreleder Thomas Wiggen i Rosenborg hockey elite sitert på at han ikke var stresset av situasjonen, og at klubben kom til å få lisens.

Nå – en drøy måned senere, beklager Wiggen situasjonen.

— Det er ikke noe behagelig å være dårligst i klassen. Vi betaler revisoren vår både lite og sent, og har derfor ikke blitt prioritert der i gården. Men nå har revisoren fått ryddet unna en del tunge oppdrag, og er i gang med prosessen. Vi har et hårete mål om å ha det reviderte regnskapet klart i løpet av en uke, sier han.

Forventer lisens med forbehold

Dermed kan det i øyeblikket se ut som Rosenborg berger lisensen på overtid. Men styrelederen forventer samtidig at forbundet vil ligge svært tett på styringen av klubben framover.

— Dersom vi får lisens, forventer jeg at forbundet legger noen klokkeklare føringer. De kommer til å følge med oss veldig nøye, og har nok et ris bak speilet i form av poengtrekk eller annen straff dersom vi ikke leverer, sier Wiggen.

— Selv om mye går i riktig retning i Trondheim, vil jeg ikke forskuttere noe vedtak nå. Det er opp til styret, og neste torsdag er det enten eller for Rosenborg. Styret ønsker å få avsluttet denne saken før sommeren. Det ville vært uholdbart å gå inn i sommeren uten å vite om man får lisens eller ei, sier generalsekretær Eide.

Wiggen vil fortsette

Da det i vinter kokte som verst rundt forbundets poengtrekk av Rosenborg for manglende dommerbetaling, varslet styreleder Wiggen at han trakk seg i protest ved første korsvei.

Siden ble poengtrekket reversert. Nå varsler den samme styrelederen at han har ombestemt seg.

— På grunn av alt det positive som har skjedd i klubben gjennom ryddeprosessen og ansettelsen av nye ledere, har jeg gitt beskjed om at jeg gjerne fortsetter som leder dersom valgkomiteen ønsker det. Det hadde jeg ikke gjort dersom jeg hadde trodd at vi ikke fikk lisens, eller at det kommende året blir like vanskelig som det forrige, sier Wiggen.

Klubbens årsmøte var opprinnelig satt til 12. juni, men er utsatt til dagen etter i påvente av forbundsstyrets lisensavgjørelse.