Xherdan Shaqiri scoret to mål da Bayern München lørdag enkelt slo Freiburg 4-0 i tysk Bundesliga. Serielederne er fortsatt ubeseiret i Bundesligaen denne sesongen.

Pep Guardiola og hans mannskap er på god vei mot å forsvare ligagullet fra forrige sesong. Lørdag hadde de få problemer med å ta alle tre poengene mot Freiburg på hjemmebane.

Dante ordnet ledelsen før Shaqiri med sine to scoringer punkterte kampen. Med tremålsledelse til pause ble annen omgang kun en transportetappe. Claudio Pizarro ordnet Bayerns fjerde mål to minutter før full tid.

– Nå ser vi fremover mot Arsenal i mesterligaen. Vi må spille på et veldig høyt nivå for å gå videre der, sa Guardiola etter kampen.

God form

Seieren gjør at Bayern står med elleve seirer på elleve hjemmekamper i Bundesligaen. Det var i tillegg deres niende strake seier i alle turneringer. 2-3-tapet for Manchester City i desember var sist Guardiola måtte se laget tape en kamp.

Også Borussia Dortmund vant sin kamp lørdag med 4-0. Hjemme mot Eintracht Frankfurt gjorde Pierre-Emerick Aubameyang alene 2-0 i løpet av de første 21 minuttene. Robert Lewandowski og Milos Jojic scoret i annen omgang. Dortmund ligger på 3.-plass, ett poeng bak Leverkusen, som har én kamp mindre spilt.

Leverkusen tapte for øvrig 1-2 hjemme for Schalke, noe som betyr at Dortmund knappet innpå i kampen 2.-plassen.

Elabdellaoui skadd

Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen var begge med fra start for Eintracht Braunschweig hjemme mot Hamburg lørdag. Hamburg tok ledelsen tidlig, men vertene snudde kampen til 4-2-seier.

Med det sørget Eintracht Braunschweig for at Hamburg står med sju strake tap i serien. Elabdellaoui måtte ut med skade etter bare 26 spilte minutter, mens Nielsen ble byttet ut like før slutt.

– Utrolig kjipt at jeg ble skadd i lysken. Det var legen som sa jeg måtte gå av. Jeg har kjent det samme tidligere. Det er veldig kjedelig, sa Elabdellaoui til Nettavisen.

Braunschweig ligger fortsatt helt sist i Bundesliga, men har bare ett poeng opp til Hamburg på plassen over.

Tap for «Moa»

Mohammed Abdellaoue og Stuttgart besøkte Tarik Elyounoussi og Hoffenheim. Det ble aldri noe av den norske duellen, da Elyounoussi måtte se hele kampen fra benken.

Heller ikke «Moa» klarte å utgjøre en forskjell i kampen, til tross for at han fikk spille hele kampen. Hoffenheim, anført av tomålsscorer Sven Schipplock, vant kampen 4-1. Det var Stuttgarts sjette strake tap i ligaen, noe som gjør at de ligger svært skummelt an med tanke på nedrykk.

Tysk 1. Bundesliga fotball lørdag, 21. runde:

**Bayern München – Freiburg 4-0 (3-0)

Mål:** 1-0 Dante (19), 2-0 Xherdan Shaqiri (34), 3-0 Shaqiri (42), 4-0 Claudio Pizarro (88).

71.000 tilskuere.

**Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt 4-0 (2-0)

Mål:** 1-0 Pierre-Emerick Aubameyang (10), 2-0 Aubemeyang (21), 3-0 Robert Lewandowski (str. 47), 4-0 Milos Jojic (68).

80.000 tilskuere.

**Eintracht Braunschweig – Hamburg 4-2 (0-1)

Mål:** 0-1 Pierre-Michel Lasogga (23), 1-1 Domi Kumbela (51), 2-1 Kumbela (61), 2-2 Ivo Ilicevic (76), 3-2 Kumbela (85), 4-2 Jan Hochscheidt (90).

22.000 tilskuere.

Omar Elabdellaoui spilte 26 minutter, mens Håvard Nielsen spilte 90 minutter for Eintracht Braunschweig.

**Hoffenheim – Stuttgart 4-1 (1-0)

Mål:** 1-0 Sven Schipplock (12), 2-0 Kevin Volland (49), 3-0 Schipplock (66), 3-1 Antonio Rüdiger (78), 4-1 Roberto Firmino (str. 90).

30.150 tilskuere.

Rødt kort: Moritz Leitner (80), Stuttgart.

Tarik Elyounoussi var ubenyttet reserve for Hoffenheim, mens Mohammed Abdellaoue spilte hele kampen for Stuttgart.

**Leverkusen – Schalke 1-2 (0-1)

Mål:** 0-1 Leon Goretzka (28), 1-1 Felipe Santana (selvmål 66), 1-2 Klaas-Jan Huntelaar (74).