Lørdag leder Morten Kalvenes Arna-Bjørnar for siste gang, når laget spiller om bronse i hjemmekampen mot Røa. Tidligere i høst ga han beskjed om at hans niende sesong i klubben også blir den siste. Den meldingen var blant annet begrunnet med dette:

Mellom

— Jeg var tydelig på at toppfotballkonseptet i Arna-Bjørnar har reist fra resten av klubben. Der er det et gap som må kompenseres for om man skal komme videre. Jeg tenker på den høye profesjonaliteten til trenere og spillere, i forhold til hvor Arna-Bjørnar er rent administrativt. I mange år utviklet vi konseptet hånd i hånd med styre og administrasjon, men ikke de siste fire-fem årene, sier Kalvenes.

Etter sommeren merket han at han ikke hadde det han trengte for å gå på enda en sesong.

— Hovedtrenerjobben i Arna-Bjørnar forutsetter at du løper fra morgen til kveld. For å ta det sportslige et steg videre, vil det kreve mer enn bare en heltidsansatt hovedtrener. Spesielt en sportslig administrator har vi mast om veldig lenge. De siste to årene har jeg ikke fått Arna-Bjørnar ut av hodet. Det har «tatt hele meg», og vært der hele tiden, sier Kalvenes.

- Har gjort lite på markedssiden

Det har først og fremst vært en glede for ham, men også en belastning. Fra nyttår overtar han som i dag er Kalvenes' assistent, Bjarne Hagen. Lite tyder på at den påtroppende treneren vil få mindre på seg. Arna-Bjørnar havnet i rød sone da Norges Fotballforbund denne uken gjennomgikk toppklubbenes økonomi, og noen sportslig administrator vil neppe bli ansatt med det første.

— Pr. i dag er det vanskelig å gjøre endringer. Men hvordan det ser ut om et år er noe helt annet. Vi har et ønske om å ta nye steg som klubb, sier Christer Sælen, som har vært Arna-Bjørnars daglige leder i noen måneder.

- Kjenner du deg igjen i det Kalvenes sier om at dere som klubb ikke har holdt følge med toppfotballsatsingen?

— Selvfølgelig kan vi bli bedre, og det går an å prøve å få inn mer penger. På markedssiden har det ikke vært gjort så veldig mye de siste årene. Vi går nå mer aktivt ut mot markedet i Arna, for der er det en del bedrifter, sier Sælen.

Plan A, B og C

Selv om Kalvenes skal lede Arna-Bjørnar-treningene frem til spillerne tar juleferie, avsluttes en æra denne helgen. Daglig får treneren spørsmålet han ennå ikke kan svare på: Hva gjør han i 2015?

— Jeg har en plan A, B og C. Plan A et nytt heltidsengajsment som hovedtrener eller assistenttrener i Bergen. Plan B det samme utenfor Bergen, i så fall flytter jeg uten familie. Plan C er å bli værende her, men med flere ulike prosjekter, som engasjementet på toppidrettsgymnaset.

Det som er sikkert, er at han er ferdig med kvinnefotballen.

— Jeg har fått henvendelser fra kvinneklubber, men da har svaret vært enkelt. For meg hadde ikke det blitt riktig. I kvinnefotballen er Arna-Bjørnar mitt prosjekt.

Så gjenstår det å se om prosjektet avsluttes med en tredje bronse på tre år. Arna-Bjørnar må vinne mot Røa for å være sikre på det.

Siste serierunde i Toppserien

LSK-Stabæk møtes i en ren seriefinale. LSK tar gull ved uavgjort.

Arna-Bjørnar og Kolbotn kan ta bronse. De har like mange poeng, men Arna-Bjørnar har klart best målforskjell.

Arna-Bjørnar møter Røa hjemme.

Kolbotn møter Avaldsnes borte.

Allerede er det klart at Grand Bodø rykker ned, mens Amazon Grimstad må ut i kvalifisering.

Alle kamper spilles lørdag klokken 13.