hodgson

Torsdagens årsmøte i Viking Fotballklubb var egentlig over da hovedtrener Roy Hodgson fikk ordet for å fortelle om A-lagets tilstand.

Like før hadde Arne Johannessen sagt til de 35 frammøtte at man ikke hadde funnet noen av spillerne verdige William Danielsens Minnepokal for 2004. — På bakgrunn av sesongens resultater og prestasjoner, begrunnet Johannessen.

Han, og resten av årsmøtet, fikk svar på tiltale - og en solid bakoversveis.

— Jeg skal gi dere en «Årets spiller», jeg. Erik Nevland. Han var strålende i de 12 kampene han spilte under meg, freste Hodgson. Utbruddet var krydret av ord og uttrykk Aftenbladets språkregler slett ikke lovpriser.

Glimtet dukket opp

— Jeg hadde tenkt å snakke om positivisme, men det er det ikke mye av her. Til og med når vi spiller en god kamp mot Mandalskameratene, blir den omtalt negativt på vår egen hjemmeside, sukket Hodgson før han fortsatte.

— De eneste gangene jeg koser meg med fotballen for tiden, er når jeg er sammen med laget på treningene. Ellers er det bare et mas om hvorfor gjør dere ikke ditt, hvorfor gjør dere ikke datt, fortsatte han, før han fikk telt til ti og pådro seg et tydelig glimt i øyet - tross alt.

— Jeg mener vi må stå ved de vi har. Svaret ligger ikke i å kjøpe spillere. Rosenborg ble fikk resultater med spillerne klubben hadde, sier Hodgson.

Bare Vålerenga bedre

Han er opptatt av at Viking de åtte siste serierundene i fjor viste at laget er verd å satse på. Bare Vålerenga tok flere poeng enn Viking i den perioden. Ett faktisk.

— Nå har vi tillegg Egil Østenstad tilbake for fullt, Brede Hangeland og Bjarte Lunde Aarsheim det samme.

Hodgson mener at klubben tross alt er nødt til å være tålmodig, ikke minst når det gjelder de unge spillerne.

— Det er ikke 19-åringer som gjør oss til seriemestere, men flere, for eksempel Iven Austbø og Trygve Åse Lunde som begge var positive onsdag, kan bidra på A-laget.

På spørsmål fra salen svarte Hodgson at han mener klubben jobber godt med de unge spillerne.

Profesjonelle

I tillegg ville Hodgson snakke om forberedelser og profesjonalitet.

— Viking-spillerne er minst like, gjerne mer profesjonelle enn spillerne jeg trente i Inter og Blackburn. Vi har langt færre problemer utenfor banen her, og jeg kan love dere én ting: Ikke noe lag i Norge skal jobbe bedre på fotballsiden. Det kan jeg garantere. Vi skal være så godt forberedt som mulig. Hva det rekker til, vil vise seg. Spillerne er i alle fall ikke fornøyd med fjoråret, og er beredt til å yte.

VIKINGS ÅRSMØTE

STYRET: Ole Rugland var ikke på valg, mens Ulf Karlsen og Finn E. Krogh ble valgt. FK-styret sitter også sammen med fem representanter fra aksjonærene i ASA-styret.

UNGDOMSUTVALGET: Asbjørn Waage fortsetter som leder. Med seg får han Kristian Rugland, Alv Svela, Jan Inge Buer og Bjarne Jåtten Meling.

UNDERSKUDD: Driftsresultatet for klubben (som egentlig er ungdomsavdelingen) ble på minus 203.336 kroner i fjor.

UTMERKELSER: Bjarte Lunde Aarsheim 400 A-kamper og 200 seriekamper. Trygve Nygaard 200 A-kamper. Arne Johannessen 45 års aktiv, Terje Larsen 25 års aktiv. Alv Svela Vikings innsatspokal. Ole Rugland Vikings fortjenestemedalje.