Sesongoppkjøringen har vært trøblete for Hulsker. Sykdom og skader har ført til lite spilletid. Målformen har heller ikke vært mye å skryte av med bare én nettkjenning. Den storvokste spissen er likevel et sikkert kort i Arne Sandstøs startoppstilling mot Nybergsund i morgen.

– Han er en av spillerne i stallen med mest erfaring. Den bør han kunne ødsle av til de unge spillerne, sier Start-treneren om sin viktige angrepsbrikke.

---- Er du Norges beste manager? PRØV VÅRT MANAGERSPILL!

Prøv vårt nye FOTBALLSØK

---- – Det er et ansvar en må ta. Det er bare sånn det er. Men vi er jo flere rutinerte spillere som sammen har en viktig oppgave i å dra med oss resten, understreker Hulsker.

Tilrettelegger

Han lover å ta ansvar, men lar seg ikke lokke til å garantere at han egenhendig skal sørge for et visst antall nettkjenninger denne sesongen – for et Start-lag som har scoret lite i sesongoppkjøringen. Sannheten er nemlig at det er lenge siden romsdalingen var en storscorer. Måltørken begynte etter 2002-sesongen, da han tegnet seg for ni scoringer for Molde. Siden har han aldri endt med mer enn fire seriemål på én sesong.

– Som spiss er det klart at du har et spesielt ansvar for at laget scorer mål. Men selv om jeg ikke har scoret så mye har jeg spilt i klubber med mange gode angripere, hvor jeg har bidratt til at vi sammen har laget mye mål, sier Hulsker.

Han mener han er like viktig som tilrettelegger som målscorer, og hevder at det for ham er likegyldig hvem som scorer Starts mål.

– Om vi scorer 30 mål fordelt på 15 spillere som scorer to hver, og vi vinner alle kampene, så er jeg fornøyd. Jeg tenker ikke på at jeg selv skal score så og så mange mål og vil ikke gi noen slike garantier.

Uvant med 1. divisjon

Da han kom til Start fra et mislykket opphold i svenske AIK i fjor sommer, viste han imidlertid gryende scoringsform med tre mål på bare åtte kamper for Start i fjor. Etter at låneoppholdet var avsluttet, valgte 30-åringen noe overraskende å bli med Start ned til 1. divisjon ved å skrive under på en treårskontrakt. Førstedivisjonsspill blir en ny erfaring for moldenseren, som debuterte i eliteserien i 1999. – Jeg vet egentlig ikke hvordan det blir å spille i 1. divisjon. For oss gjelder det bare å vinne kamper, slik at vi rykker rett opp igjen.

– Blir det lettere å score i 1. divisjon?

– Nei, det tror jeg ikke. Det spilles en annen type fotball der, og mange lag kommer til å legge seg veldig lavt mot oss.

FAKTA: Bernt Hulskers sesonger i eliteserien

1999: Molde, 2 kamper/ingen mål

2000: Molde, 21 kamper/7 mål

2001: Molde, 23 kamper/8 mål

2002: Molde, 24 kamper/9 mål

2003: Molde, 21 kamper/3 mål

2004: Molde, 21 kamper/4 mål

2005: VIF, 11 kamper/ingen mål

2007: Start, 8 kamper/3 mål