Akkurat som Edvald Boasson Hagen er Kurt Asle Arvesen på en utgående kontrakt hos laget som var verdens suverent beste i 2012 og 2013, men som har møtt veggen denne sesongen.

— Helt ærlig. Jeg vet ikke om jeg blir med videre. Det kan bli et annet lag for meg neste sesong, forteller mannen som slo igjennom som sykkelrytter med dunder og brak da han ble verdensmester i U23-klassen i 1997. Romsdalingen var en del av pakken da Team Sky hentet vidunderbarnet Edvald Boasson Hagen foran 2010-sesongen. Først syklet Arvesen selv for det britiske laget i to sesonger. Deretter har han vært både trener og sportsdirektør, det siste året med over 160 reisedager. Han er også flittig brukt som ekspertkommentator på Eurosport, men skal nå også kommentere for Viasat som har VM-rettighetene.

Alt vises

For første gang skal absolutt alle VM-rittene vises direkte, til og med fire juniorritt som tidligere stort sett har fått gå i fred.

Arvesen skal kommentere fellesstartene for kvinner, U23 og eliten sammen med Kjell Erik Kristiansen.

— Vi var tidlig sikre på at det var han vi ville ha med som ekspert, sier Tore Søyland, som er Viasats prosjektleder for VM.

Selv var Arvesen en mesterskapsrytter av rang. Han er fem ganger norsk mester på landevei og skulle ha de beste forutsetninger til å gi ekspertråd til Norges knøttlille VM-lag med Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug:

- Kyniske

— På gode dager kan de jo alle tre være med helt til slutt i VM-ritttet. De må bare være kyniske, pakke seg inn i feltet, ta minst mulig luft og spille på andre nasjoner. De kan sitte sammen og gjøre dagen enklere for hverandre. De bør være langt fremme når de går inn i bakkene og så bare droppe bakover i feltet for så å kjøre seg opp igjen. Etter en stund vil de vite hvem som har dagen, og den som ikke har det bør ofre seg som hjelperytter, sier Arvesen, som i likhet med mange andre tror på hjemmeseier i Spania.

— Jeg har stor tro på at Alejandro Valverde står på toppen av pallen om ettermiddagen søndag 28. september, slår han fast.

Mens han var del av det dominerende sykkellaget i World Tour’en i 2012 og 2013, har lite gått Team Skys vei denne sesongen.

— Det var ikke realistisk at vi bare skulle fortsette å dominere. Det har vel vært en midt på treet-sesong, og det må man bare akseptere. Klart vi har pratet om det er noe vi har gjort galt, om vi har hatt de riktige folkene på riktig plass osv. Noe vil sikkert bli endret til neste sesong, men jeg tror det bare er snakk om små justeringer. Den viktigste grunnen til at vi ikke har lykkes er jo alle skadene. Verst var det da Chris Froome veltet ut av Tour de France, forklarer han som altså ikke vet om han blir med videre. Sikre norske representanter i Sky neste sesong blir Lars Petter Nordhaug som rytter og Gabriel Rasch som sportsdirektør.

Fakta

Slik sendes VM

21/9: Lagtempo kvinner kl. 09.50

Lagtempo menn, kl. 13.50

22/9: Tempo junior, kvinner kl. 09.30

Tempo menn U23 kl. 13.50

23/9: Tempo junior, menn kl. 10

Tempo kvinner kl. 14.20

24/9: Tempo menn elite kl. 13.20

26/9: Landevei junior kvinner kl. 09.00

Landevei menn U23 kl. 12.50

27/9: Landevei junior menn kl. 09.00

Landevei kvinner kl. 13.50

28/9: Landevei menn elite kl. 09.50

Alle ritt vises på Viasat Sport og Viaplay bortsett fra proffenes fellesstart, som vises på Viasat 4 og Viaplay