Lag nummer to og tre på Tippeliga-tabellen møttes i Skien lørdag. Dette var en kamp som måtte vinnes for å ha en noenlunde realistisk sjanse til å ta igjen serieleder Molde.

Men først og fremst var det en viktig duell om sølvet. Odd vant 1-0 og ligger nå fem poeng bak serieleder Molde. Godset blir stående på 34 poeng.

TRIUMFATOR: Odd-trener Dag Eilev Fagermo kan strekke armene i været etter 1-0-seier mot Strømsgodset. Foto: Digitalsport

– Tabellen lyver aldri, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo på spørsmål fra C More om skienslaget er det nest beste i Norge.– Vi skulle hatt med oss både ett og tre poeng i dag. Men på en annen side må vi ta med oss at vi var med hele kampen og at vi framstår bra. Det er bittert å stå igjen med null poeng likevel, sa Godset-trener David Nielsen.

Det var tydelig at seieren betydde mye for Odd og Fagermo. Da dommeren blåste av oppgjøret var treneren den første til å juble hemningsløst foran hjemmepublikummet, som hadde møtte opp i stort antall.

– Vi fikk en toppkamp hjemme, og vi vinner. Da må vi juble med fansen, sa Fagermo.

Nordkvelle nærme

Kampen startet med et par gode sjanser for Odd, begge ganger ved Fredrik Nordkvelle. Etter fem minutter la Nordkvelle inn, men ballen gikk i tverrliggeren.

Strømsgodset ropte på straffespark for hands etter et kvarter, men dommeren var ikke enig.

Rett før pause hadde Gustav Wikheim to gode sjanser til å gi Godset ledelsen, men avslutningene ble for svake og det sto 0-0 ved pause.

Etter 54 minutter kom Jone Samuelsen alene med keeper, men Adam Larsen Kwarasey reddet mesterlig foran snaut 9000 tilskuere.

Tempoet gikk ned etter pause, men Odd fikk en kjempesjanse etter 76 minutter ved innbytter Herolind Shala. Headingen gikk rett på keeper.

Shala avgjorde

Men to minutter senere scoret nettopp Shala. Han mottok ballen like utenfor 16-meteren og satte den ned ved stolperoten med venstrefoten. 1-0 til Odd!

MATCHVINNER: Odds Herolind Shala avgjorde mot Strømsgodset. Foto: Digitalsport

— Jeg er i ferd med å bli den nye Solskjær nå, sa matchvinneren til C More med referanse til nåværende Cardiff-sjef Ole Gunnar Solskjær, som er kjent for sine suksessinnhopp fra tiden i Manchester United.- Vi trykket på, og vi måtte bare fortsette. Jeg tenkte at vi måtte skape sjanser og avslutte på mål. Det var deilig at den gikk inn, oppsummerte Shala.

Shala også kom alene med keeper på overtid, men Kwarasey reddet.

Molde topper Tippeligaen med 43 poeng, mens Odd nå har 38 poeng.

– Dette var fantastisk og veldig deilig. Når vi får den scoringen, skaper det masse energi i laget som gjør at vi holder det helt ut, oppsummerte Odd-kaptein Steffen Hagen til C More.

– Spillet bølget fram og tilbake. Vi hadde de største sjansene, men de (Odd) er et veldig bra lag. At vi klarer å gi dem kamp hele veien er bra, sa Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey til C More.