OILERS-LILLEHAMMER 6-3

Det var norske Tommy Kristiansen som åpnet ballet for Oilers mot Lillehammer, men etter hvert overtok lagets utlendinger fullstendig showet i DNB Arena. Både Adrian Veideman, Dan Kissel, Nick Plastino og Josh Soares (2) tegnet seg på scoringslisten da Stavanger-laget slo Lillehammer 6-3 på egen is torsdag kveld.

Serieleder Oilers var på jakt etter sin niende strake seier i eliteserien, og det startet bra mot Lillehammer. Vertene åpnet best, og da Oilers fikk sjansen i spill fem mot tre etter to kjappe Lillehammer-utvisninger bare fire minutter i kampen, trodde nok de fleste at Petter Thoresens menn skulle utnytte den muligheten til å ta føringen i oppgjøret.

Her setter Josh Soares inn 4-1-målet. Foto: PÅL CHRISTENSEN

Oilers maktet imidlertid knapt å skape en eneste sjanse på drøyt halvannet minutt med to spillere mer på isen, og imponerte ingen i sitt første overtall. Hjemmelaget var likevel et lite hakk hvassere enn gjestene fra OL-byen, og etter halvspilt 1. periode fikk Oilers uttelling for overtaket sitt. Josh Soares kjempet til seg en puck like foran Lillehammers mål, og fikk sendt den videre til Tommy Kristiansen. Han tok hele kjøkkenrunden bak gjestenes mål før han enkelt satt inn 1-0 nærmest i åpent mål.

God underholdning

Flere mål ble det ikke i den første perioden, som endte med 12-7 i skudd i favør Oilers.

Det ble en langt mer fartsfylt åpning på midtperioden. Etter at Oilers-keeper Ruben Smith snublet og ga bortelaget en gratismulighet tidlig i perioden, tok Oilers nok en gang kommandoen og skapte flere store sjanser, blant annet ved Josh Soares. Og etter fem minutters spill kom plutselig Adrian Veideman på et vanvittig soloraid fra midtsonen. Oilers-backen satte fart, og med en iskald og klinisk avslutning sendte han Oilers opp i 2-0 helt på egen hånd.

Lillehammer ville imidlertid ikke være dårligere og bare to minutter senere reduserte Drew Olson til 1-2 assistert av Christer Rudi nærmest ut av ”ingenting”. Oilers fortsatt å kjøre på de neste ti minuttene, men gjestene var heller ikke ufarlige, og Ruben Smith var både god og heldig som slapp unna flere baklengsmål.

Ustoppelige Josh Soares

I andre enden av banen var det spilt 37 minutter da scoringsmaskinen Dan Kissel fikk pucken på vei inn i Lillehammers sone, stormet alene mot mål og satte den kontant i mål bak Brian Foster til 3-1 etter 37.19. Det var også stillingen etter en fartsfylt og underholdende 2. periode, som endte med 19-12 i skudd til vertene.

Oilers ga gass fra første dropp i den tredje og siste perioden, og avgjorde langt på vei kampen da Josh Soares hamret inn 4-1 med et knallhardt og velplassert skudd etter bare ett minutts spill. Men lillehamringene nektet å gi seg og da Tommy Kristiansen pådro seg en utvisning etter 42.38 var gjestene nådeløse. Poengkongen Mikael Zettergren fikk stå rimelig alene etter fint overtallsspill fra gjestene og straffet vertene med å banke inn reduseringen til 2-4 etter 42.55. ## Lillehammer raknet

Oilers-spillerne lot seg imidlertid ikke stresse, og fortsatte bare å male på. Og da Lillehammer pådro seg to utvisninger på rappen etter drøyt halvspilt periode, klarte Oilers omsider å utnytte overtallet. Nick Plastino fikk pucken servert av Adrian Veideman i spill fem mot tre og sendte av gårde en suser til 5-2 etter 51.31. Da raknet det fullstendig for Lillehammer, som lot Josh Soares stå alene og prikke inn 6-2 foran 4130 tilskuere bare et drøyt minutt senere.

Gjestene fikk et trøstemål til 6-3 ved Alexander Reichenberg 25 sekunder før slutt, men det la ingen demper på hjemmefansen, som kunne juble for målfest og Oilers’ niende strake seier i eliteserien.