Straffesaken mot Nicki Bille Nielsen er utsatt til april neste år. Det skjer etter ønske fra danskens forsvarere, skriver bt.dk.

26-åringen, som da var RBK-spiller, ble natt til 18. april arrestert for ordensforstyrrelse i sentrum av København. Han skal ifølge dansk politi ha bitt en politimann i forbindelse med en arrestasjon som følge av hærverk på en parkeringsautomat.

I juli ble det klart at voldssaken skulle komme opp for det danske rettssystemet i løpet av oktober. Saken ble i utgangspunktet berammet til 28.oktober, men ble deretter utsatt til 4. desember på grunn av et vitne som ikke kunne møte i retten.

Nå er altså saken ytterligere utsatt, og Bille Nielsen, som nå spiller for den franske toppklubben Évian Thonon Gaillard, må vente til april 2015 før han får noen dom.

Bille Nielsens forsvarer Peter Berg opplyste like etter arrestasjonen tidligere i år at Bille Nielsen hadde klaget sin sak inn for Den uavhengige politimyndigheten (DUP).

— Hvorfor vi gjør det kan man tenke seg etter å ha lest om det i mediene de siste dagene. Vi er av den oppfattelse av at den harde pågripelsen var helt unødvendig, og har derfor klaget politiet inn for DUP, sa Berg til Adresseavisen en uke etter hendelsen i København sentrum.

Det er manglende svar på denne klagen som gjør at forsvareren nå har begjært saken ytterligere utsatt.

— I og med at politimyndigheten ikke har gitt oss noe svar, har jeg bedt om en utsettelse. Nå forventer vi svar på klagen innen april, sier Berg til bt.dk.

Berg understreker at Bille Nielsen går for en full frifinnelse, men strafferammen for saken strekker seg fra bøter og helt opp til åtte års fengsel.

Bille Nielsen scoret sist helg sitt første mål for sin nye franske klubb i 2-0-seieren over Guingamp.