24-åringen landet i Brasil som den første norske OL-utøveren tirsdag morgen lokal tid. Turneren er nå på plass i utøverlandsbyen, landsbyen som er blitt gjenstand for krass kritikk de siste dagene.

Blant annet Australia har valgt å flytte ut, og de italienske og nederlandske forbundene skal ha vurdert å kreve kompensasjon for at dere kvartaler ikke er av høy nok standard. Ifølge avisen The Guardian er under halvparten av byggene i landsbyen klarert gjennom en sikkerhetssjekk.

— Jeg har ikke vært her så lenge, men etter det jeg har sett, så ser det egentlig ganske bra ut, i hvert fall der de norske bor. Det er ikke noe her jeg stusser over, sier Stian Skjerahaug.

TOPPTRENT: - Det er OL i Rio som er drivkraften min. Det er det som gir meg motivasjon i hverdagen, sa Stian Skjerahaug til Aftenbladet i vinter. Foto: PÅL CHRISTENSEN

— Vi har vært heldige6. august starter han å konkurrere i Brasil. Målsettingen er en plassering blant de 24 beste i mangekampen, som er sammendraget av de seks forskjellige turnøvelsene. Han har sjekket tidlig inn i utøverlandsbyen for å få best mulige forberedelser.

Frem mot konkurransen skal han trene to økter de fleste dager for å finspisse OL-formen.

Skjerahaug har fått med seg kritikken fra blant annet den australske leieren. Foreløpig har han ikke noe å utsette på egne forhold.

— Jeg har ikke fått snakket med noen fra Australia, jeg vet bare at det ser greit ut der jeg holder til. Enten har vi norske vært heldige, eller så har andre vært uheldige, sier han.

— Jeg tror egentlig at det bare er noen blokker det er mer feil i enn andre. Hvis du leter godt, finner du sikkert noe småpirk her også, men vi har ikke noe å klage over, forteller 24-åringen.

LES MER OM SKJERAHAUG OG SATSINGEN MOT OL:

Heiberg: — Ikke ferdig

Arrangøren selv mener fem prosent av rommene bærer preg av å være uferdige, og de har lovet at alt skal være i orden innen torsdag. Ifølge The Guardian er nesten 10 prosent av dem som skal delta i OL på plass i Brasil.

— Den eneste lille detaljen jeg kan finne er at jeg har litt problemer med å låse døra. Vi har vært heldige, sier turneren.

Tirsdag var den svenske OL-leieren sist i rekken til å klage på utøverlandsbyen. Også Gerhard Heiberg i IOC kunne fortelle at deler av den er uferdig.

— Vi har problemer med OL-landsbyen. Den er ikke ferdig nok til å ta imot utøverne, sa han til NTB tirsdag.

Sommeridrettssjef hos Olympiatioppen, Marit Breivik, hadde også registrert misnøyen med landsbyen mandag. Norge hadde da et team med tre personer på plass for å legge til rette for utøverne.

— Vi vet ennå ikke hvor gode forholdene blir, men frem til vi vet det får vi ha et nøktern, optimistisk forhold, sa Breivik.