— Det er det jeg sa som er slått til, sier Roy Wassberg.

Det var i fjor sommer han sa det. Da BT ba ham å kommentere Branns nye lønnssystem.

— En må hente gode spillere for å henge med i toppen. Vi kan ikke erstatte alle som forsvinner med unge spillere, sa Wassberg

17 måneder senere har Brann overlevd et nestenhavari, kastet ut alle nykommerne foran årets sesong og revurdert lønnspolitikken sin.

— Vi har hatt halvannet år med i beste fall svingende resultater. Jeg savner mer voksne spillere. Vi mangler enerne. Har vi noen profiler i det hele tatt? Nei, jeg tror ikke det. Vi har noen brukbare spillere, men aldri om vi har noen profiler. Men slik fungerer markedsøkonomien. En kan gjerne få tak i en spiller ved å betale litt mindre enn andre klubber, men da må klubben være utrolig attraktiv sportslig. Det er ikke Brann nå. Men det er kanskje ikke så mye som skal til før vi er der, tror Wassberg.

Med et karaktersnitt på 4,89, utroper Bergens Tidende for annen gang på tre år Wassberg til årets Brann-spiller. Rikspressen er enig. Både Aftenposten, Dagbladet og Nettavisen rangerer 32-åringen høyest av Brann-spillerne. På VG-børsen er det kun Tommy Knarvik som slår fyllingsdølen.

"Teitur er motivert"

— Det er alltid gøy å vinne, men snittet kan ikke ha vært høyt i år, flirer Wassberg

Det er ikke helt in å glede seg i Idrettsveien om dagen. Det var ikke gått mer enn en drøy halvtime etter at fyrverkeriet var stilnet på Stadion onsdag, før direktør Bjørn Dahl fyrte opp Teitur Thordarson med sine uttalelser om den sportslige satsingen. Siden har det oppstått full forvirring rundt islendingens fremtid. Mens ASA-leder Ivar Hanestad garanterer for at Teitur skal fortsette, jobber Dahls undersåtter på spreng med å evaluere hele organisasjonen - Teitur inkludert. Roy Wassberg liker ikke det han ser.

— Jeg synes det er unødvendig. Slike ting som dette, er utrolig lett å unngå. Uenighet er greit, men den får vi holde på Stadion. Utad kan vi nok virke litt amatørmessig, uten at jeg tror at vi er det Men det virker nok slik på den vanlige mannen. Han åpner avisen og tenker "hva er det nå de holder på med?"

— Tror du Teitur Thordarson trener Brann neste år?

— Jeg har ikke peiling. Personlig har jeg alt å takke ham for. Jeg har hatt enorm tillit hos ham, og forholder meg til at han har to år igjen av kontrakten. Jeg tror han er like motivert som han var da han kom til klubben, og at alt han gjør er i beste mening for Brann.

Sikter mot midten

Selv om tipset om lønnssystemet slo til, våger han ikke å spå hvor Brann står neste sesong.

— Det er et åpent spørsmål. Det viktigste vi trenger er kapital. Vi kan kanskje stramme inn budsjettet, men skal vi komme oss noen vei, må vi kjøpe nye spillere. Men uansett tror jeg vi ikke skal spille kvalik neste år. Vi må sikte mot midten og ta det derfra.

Selv er han ikke i tvil om hva han hadde gjort om han lå på inntektstoppen i byen.

— Hadde jeg hatt 500 millioner, ville jeg brukt 100 millioner på Brann. Hva skal jeg med alle pengene likevel? Men jeg ville ikke kastet pengene etter klubben. Jeg hadde ikke regnet med å få igjen 200 millioner etter to år, men gått inn og sagt at "nå skal vi satse her". Jeg skulle ikke gjort det for å bli frelser eller byens store sønn, men for å oppfylle bergensernes store drøm.