Torsdag morgen fikk Bjørnar Holmvik beskjed om at han ikke var i Rune Skarsfjords fremtidsplaner. Samme budskap kom til Bjarte Haugsdal og Håkon Opdal.

— Siden ting har drøyet, er dette noen jeg har vært forberedt på. Men samtidig er det litt trist å få beskjeden. Det blir vemodig å forlate Brann og Bergen , sier Bjørnar Holmvik til bt.no.

- Er du skuffet?

- Jeg må bare respektere Brann sin avgjørelse.

I dialog med andre

Etter det bt.no erfarer skal Holmvik være i kontakt med andre interesserte klubber. Selv vil han ikke ut med for mange detaljer.

- Det er en prosess, så vi får ta ting som det kommer. Vi får se.

- Er det ting på gang allerede nå?

- Hehe. Man har jo vært litt forberedt, så har man jo kanskje sett seg litt rundt. Men det er ingenting konkret, det er muligheter, så pass får vi si , svarer Holmvik.

Da han kom fra Stabæk etter 2008-sesongen sikret han seg en lukrativ kontrakt med bergensklubben. Holmvik skal ha tjent over åtte millioner kroner gjennom de tre årene. Håkon Opdal har også hevet solide lønninger, avgangene vil garantert virke positivt inn på Branns lønnsbudsjett for 2012. ## - Ikke noe utenomsportslig

På Branns hjemmeside går Rune Skarsfjord ut og skryter av spillerne som nå må forlate klubben.

- Han har vært en sterk bidragsyter til årets resultater, og vil få de beste skussmål med seg videre , sier Rune Skarsfjord til brann.no

Holmvik drøyer litt på svaret når han får spørsmål om han har fått en forklaring på hvorfor han ikke er ønsket med videre.

- Hm. Det vil jeg holde for meg selv, det vil jeg ikke snakke om... Det er ikke noe utenomsportslig, Brann ønsker seg andre kvaliteter.

- Hvordan synes du prosessen har vært?

- Rune har prøvd så godt han kan, og har visst lite selv. Hele veien har han spilt med åpne kort.

- Blir det rart å skulle fullføre sesongen?

- Det går helt fint. Vi har mye å spille om og kjemper om medalje. Jeg vil avslutte på best mulig måte , avslutter Holmvik.

Brann hadde en skikkelig ryddesjau i spillerstallen denne torsdagen. Den nevnte trioen er på vei vekk, mens de lokale spillerne Kristoffer Barmen (17) og Kristoffer Larsen (19) fikk tilbud å forlenge sine avtaler. Klubben skriver også at de vil sette seg ned med Tadas Labukas, Maxi Bajter og Christian Kalvenes etter at sesongen er ferdigspilt.