STAVANGER (Aftenbladet): Petter Thoresen ledet Stavanger Oilers til årets 25. seier da de slo Lillehammer 7-2 i går kveld. Vålerenga slo samtidig Lørenskog, men Oilers har fremdeles to poengs forsprang i kampen om seriegullet. Før Thoresen kom til Stavanger i 2009 sto klubben med en tapt NM-finale i 2006 som største meritt. Etter Thoresens ankomst har det blitt tre norgesmesterskap, ett seriemesterskap og seier i europacupen.

Nå vurderer Thoresen om han vil gi seg i Stavanger etter årets sesong. Klubbeier Tore Christiansen håper så ikke skjer, men frykter ikke noen sportslig nedtur selv uten mannen som har hentet alle pokalene til byen.

— Vårt eneste fokus nå er at Petter skal fortsette som trener, men om så ikke skjer må vi gå videre. Når paven dør kommer det en ny pave. Oilers er et helt annet sted nå enn da Petter overtok klubben, og er en langt mer attraktiv klubb for aktuelle trenere. Vi har noe veldig bra på gang, og det står ikke og faller på Petter, sier Tore Christiansen til Aftenbladet.

Klubbens mektige eier har spyttet penger inn i klubben i en årrekke for å dekke inn underskudd. Etter at DNB Arena sto ferdig har også de økonomiske pilene kun pekt oppover. Christiansen sammenlikner situasjonen på trenersiden med hans egen situasjon.

— Det har hele tiden vært et mål å vanne ut min egen rolle, slik at klubben ikke skal være avhengig av meg. Slik er det også med Petter sin rolle nå. Vi er så gode, og har fått så mye kompetanse i klubben, at vi kan gå videre uten Petter dersom han velger det, sier Christiansen.

- Klarer seg uten meg

Tross sin enorme suksess i Stavanger er Petter Thoresen også selv trygg på at klubben kan fortsette framgangen uten han.

— Uansett hva som skjer ligger fundamentet der. Det er en privilegert jobb å få være trener i Oilers fordi alt er i orden rundt deg, og som man trenger bare ha fokus på jobben som trener. Det er sikkert mange andre som kan gjøre den jobben bra, sier Thoresen.

Roy Johansen har sagt han gir seg som landslagssjef etter sesongen, og det vil være naturlig at Thoresens navn dukker opp når Norges ishockeyforbund skal ut og lete etter hans erstatter. Hamar Arbeiderblad kobler også Thoresen til trenerjobben i Storhamar, der han tidligere har hatt stor suksess både som spiller og trener. Selv hevder han kun å ha fokus på Oilers.

— Jeg må bare komme i mål med det jeg skal. Det er jo noen som henvender seg nå som de vet kontrakten min snart går ut, men jeg forholder meg til at jeg enten skal svare ja eller nei til Oilers. Før det snakker jeg ikke med noen, sier 52-åringen.

Oilers-eier Christiansen er klar på at heller ikke klubben har vært i dialog med andre kandidater om trenerjobben. Fortsatt har de kun én kandidat, og det er Petter Thoresen.

Effektive mot Lillehammer

Gårsdagens kamp kan ha vært det siste oppgjøret mellom Oilers og Lillehammer med Thoresen som trener. Han fikk se et lag som spillemessig var svakere enn i de to foregående hjemmekampene mot Lørenskog og Vålerenga, men som likevel hadde få problemer med å vinne med store siffer.

Oilers manglet både Henrik Holm, Dennis Sveum, Nick Schaus og Christian Dahl-Andersen, men var likevel ustoppelige.

— Vi har visst i mange år at de gangene vi har mange borte, spiller vi bare enda bedre. Vi spilte ganske solid, men jeg synes vi levde farlig, og var heldige etter førsteperioden. Det var jo moro å se at vi var så effektive, men vi var ikke gode. Heldigvis har vi folk vi kan sette innpå, sier Thoresen.

Seieren gjør at Oilers beholder tabelltoppen hvert fall fram til torsdagens bortekamp mot Frisk Asker, et lag Oilers tidvis har slitt mot i år.