— Jeg tror ikke han overtar etter Sir Alex Ferguson, men jeg tror han vil bli manager senere fordi han har United-ånden, linken til klubben og populariteten hos supporterne. Og det sier jeg som Leeds United-supporter, sier Fjørtoft til Manchester Evening News, som intervjuer ham i anledning at Molde stormer mot ligatittelen i Norge.

Ny generasjon

Fjørtoft har selv en solid spillerkarriere i England bak seg, med Swindon, Middlesbrough, Sheffield United og Barnsley på listen over arbeidsgivere.

— Solskjær er en del av en ny generasjon unge fotballtrenere som André Villas-Boas i Chelsea. Han har gått fra å være nybegynner som trener for United-reservene, til å bli en av de mest lovende trenerne som finnes, sier Jan Åge Fjørtoft.

Som et bevis på Solskjærs kvaliteter trekker Fjørtoft i intervjuet frem hvordan Molde-sjefen agerte etter to av sesongens tap.

Inspirator

— Ole Gunnar møtte media etter en kamp hvor hadde tapt stort og sa «jeg kjenner gutta mine, jeg vet at de vil slå tilbake neste uke». Det må ha inspirert spillerne hans og de slo tilbake uka etter, sier Fjørtoft, som også roser opptredenen etter et tap etter sent baklengsmål.

- Det første han gjorde var å gå ut på banen og gratulere motstandernes spiss. Det viste hvilken fin person han er , sier programlederen for de norske mesterligasendingene.

Fjørtoft forteller også Manchester-avisen om en episode tidlig i landslagskarrieren til Solskjær.

— Han var innbytter da jeg spilte på landslaget og han fortalte meg at han pleide å studere meg nøye for å se hvordan jeg spilte. Jeg trodde han tullet på fotballspilleres vis, men han ville alltid lære, forteller Fjørtoft.