— Dette er ikke noe John Arne er direkte involvert i, men han er egentlig glad for at vi setter ting litt i system. Idéen fikk jeg etter at jeg i fjor jevnlig hadde mellom 10 og 20 henvendelser pr. uke om billetter til Liverpool-kamper. I tillegg er det et visst trykk på John Arne fra personer som vil over for å se på fotball, forteller Berit Riise, fotballagentene som nå også er blitt turoperatør med Liverpool som hoveddestinasjon.

Ideen som ble sådd i fjor har resultert i selskapet Riise Fotballreiser AS, der Berit Riise er administrativt ansvarlig og personen som har en finger med i det meste. Dette særlig fordi det er hun som har kontaktene inn mot de områdene som kan gi reisende en opplevelsesrik tur til fotballøya. Samtidig har hun fått med seg den tidligere toppspilleren Dennis Schiller på laget, også han med kontakter både i Norge og utlandet.

— Spillerne i engelske klubber er veldig skjermet, men jeg er i en posisjon der jeg har mulighet til å gå andre veger for å åpne noen dører. Vi har nå fått tildelt en kvote billetter til alle hjemmekampene, og det blir sydd sammen pakketurer til alle disse, forklarer Riise.

Riise Fotballreiser vil ha ansvaret for det fotballmessige på turene, mens en fast samarbeidspartner tar seg av å skipe de pakkereisende fra Norge, på hoteller og til/fra kamp. Det er også faste reiseledere på turene, men på spørsmål understreker Berit Riise smilende at dette IKKE vil bli John Arne.

— Men omvisning på Anfield Road og det å få møte spillere vil være en del av det opplegget som vi tilbyr. Særlig i forbindelse med de som ønsker spesielle opplegg for turen, sier hun. Selv om Liverpool, og da i første rekke hjemmekampene, er et naturlig utgangspunkt for Berit Riises nye virksomhet, ønsker selskapet på sikt å utvide virksomheten til å gjelde andre klubber England og byer.

Liverpool åpner som kjent årets sesong med hjemmekamp mot Chelsea 17. august, en kamp som vil være et revansjeoppgjør mot laget som i siste serieomgang nektet Liverpool plass i mesterligakvalifiseringen.

— Det er allerede kommet mange henvendelser om den kampen, så nå vi gleder vi oss virkelig til å sende over første pulje, sier Solveig Løwensprung i Berg Hansen, Riise Fotballreisers samarbeidspratner. Og om vi leser entusiasmen i Berit Riises forventninger til seriestarten riktig, vil hun nok selv være til stede som reiseleder i seriepremieren.