Den tyrkiske toppklubben Fenerbahce har sikret seg Dirk Kuyt fra Liverpool.

— Etter seks år er jeg klar for en ny utfordring. Jeg vil alltid ta med meg klubben og supporterne i hjertet mitt, sier Kuyt på nettsiden til Sport Promotion, som er hans management.

— Kuyt ønsker å spille for Fenerbahce. En treårig kontrakt er underskrevet, sier Fenerbahces styremedlem Ali Yildrim til nyhetsbyrået Anatolia.

- Vi har jobbet med denne overgangen i flere måneder. Han er en veldig viktig spiller og et stort kjøp for Fenerbahce, fortsetter Yildrim.

- Gir meg troen tilbake

Overgangssummen for 31-åringen skal ligge på rundt én million pund. Han var inne i sitt siste kontraktsår på Merseyside, og nå har altså klubben og den nye manageren Brendan Rodgers bestemt seg for å la Kuyt gå videre i karrieren.

- Vi ønsker Dirk det aller beste for fremtiden og takker ham for hans bidrag til klubben, heter det fra Liverpool.

— Ansettelsen av den nye treneren har ingenting med dette å gjøre. Men når Fenerbahce forklarte sine ambisjoner, var jeg solgt. De gir meg den troen jeg har mistet, sier nederlenderen.

Kun ett trofé

Kuyt kom til Liverpool fra Feyenoord i 2006, men fikk færre og færre sjanser under Kenny Dalglish i fjorårssesongen. Han vant sitt eneste trofé som Liverpool-spiller i vinterens ligacupfinale mot Cardiff, da han også kom på scoringslisten på Wembley.

Kuyt, som kan spille som ren spiss eller på kanten, er i Nederlands EM-tropp til sluttspillet som starter neste uke.