Ronny Johnsen - klar for Vålerenga.

— Jeg gleder med til å spille for Vålerenga, og føler at jeg fortsatt er motivert for spill på topplan. Det er bare et par måneder siden jeg var ferdig i Newcastle, og jeg har merket kriblingen allerede, sier Johnsen til TV2. - Ikke umulig med seriegull

— Hva tror du om årets Vålerenga-lag?

— Det er et veldig spennende lag, med masse unge og lovende spillere, og en del litt eldre rutinerte. Det er en fin miks av spillertyper, og et godt lag. Samtidig har de et veldig profesjonelt trenerteam, som jeg har en veldig god kjemi med, sier Johnsen til VIFs nettside.

— Kan Vålerenga ta seriegull i 2005?

— Det er ikke umulig, og de viste i fjor at de var nære. Men, det blir viktig å holde et høyt nivå hele veien, påpeker Johnsen.

Opsjon på ett år til

Johnsen har ifølge Vålerengas nettside en opsjon i kontrakten sin om spill for VIF i ytterligere ett år, hvis Johnsen selv vil. Det forutsetter at han spiller et visst antall kamper i årets sesong.

— Kontrakten er ellers prestasjonsbasert. Det er noe klubben kan leve med, sier VIF-direktør Kjetil Siem til VIFs nettside.

- Imponerte i sommer

Trener Kjetil Rekdal var også fornøyd onsdag.

— Da Ronny trente med oss i sommer imponerte han noe veldig, for å si det mildt, påpeker Rekdal.

— Johnsen gjør oss også mer fleksible taktisk. Vi kan nå spille med en treer i forsvar hvis forholdene og motstander åpner for det, og Ronny kan også spille defensiv midtbane, sier Rekdal.

— Hva kan Johnsen ellers tilføre Vålerenga?

— Selv om han er litt oppi åra, så har han fortsatt farten sin inntakt. Han har masse erfaring, og vil helt klart være en styrke for oss når han spiller, uansett hvor på banen det måtte være. Han kommer til å spre trygghet rundt de unge spillerne våre, ved hvordan han agerer på trening og i kamp, mener Rekdal.

- Hyggelig på mange måter

— Dette er veldig hyggelig på mange måter. Man kan ikke bestride kvalitetene til Ronny, noe han også viste når han spilte 9-10 kamper for Newcastle opp mot nyttår. Jeg er veldig fornøyd, og tror dette blir opplevd positivt for alle, sier VIF-direktør Kjetil Siem.

Han har ikke så store problemer med verken Johnsens skadehistorie eller alder.

— Vi fokuserer kun på kvaliteten, framfor det andre. Jeg synes det er et overfokus på alderen hans, som ikke har noen betydning for oss. Det spiller tross alt 38 år gamle spillere i Primera Division i Spania. Vi har fått en kjempeprofil til klubben, som kan spille på flere plasser. Han ønsker selv å prestere, og kommer til å prestere, sier VIF-direktøren.

Fakta:

Navn: Jean Ronny Johnsen

Født: 10. juni 1969

Høyde: 192 centimeter

Tidligere klubber på A-lagsnivå:

Eik 1987-1991

Lyn 1992-1993

Lillestrøm 1994-1995

Besiktas 1995-1996

Manchester United 1996-2002

Aston Villa 2002-2004

Newcastle 2004

A-landskamper: 61 (3 mål)

Meritter:

1 gang vinner Mesterligaen (1999)

3 ganger vinner Premier League (1997, 1999 og 2001)

1 gang vinner FA-cupen (1999)