Avtalen innebærer at Abramovich, til daglig medeier i et av Russlands største oljeselskaper, overtar over halvparten av aksjene i Chelsea Village, selskapet som eier fotballklubben. Prisen russeren må¨tte ut med skal ligge i overkant av 350 millioner kroner.

Chelseas aksjeverdi er anslått til drøyt 700 millioner kroner, og Abramovich er stolt over muligheten til å overta rettighetene i London-klubben.

— Vi er glade for å kunne bidra til å videreutvikle det som allerede er en av Europas største klubber, heter det i en uttalelse fra den russiske rikmannen.

Han er også sterkt inne som eier av både russisk aluminium-industri, flyselskapet Aeroflot og TV-selskapet i Moskva. Og en nær venn av president Vladimir Putin. Med andre ord en herremann med stor makt og innflytelse.

Det gjør at Chelsea-fansen allerede har uttrykt sin skepsis til overtakelsen i britisk presse.

— Ken Bates har alltid vært Mr. Chelsea. Så dette er skremmende, uttalte en supporter til BBC tirsdag kveld.

Men Bates, som har styrt Chelsea de siste 21 årene, avviser dramatikken rundt eierskiftet:

— Dette er en flott avtale for Chelsea Village, klubben og fansen, uttaler den mangeårige Chelsea-bossen med det karakteristiske hvite skjegget.

Abramovich må imidlertid sørge for at Chelseas enorme gjeld på rundt 970 millioner kroner til ulike kreditorer blir ivaretatt på en skikkelig måte.