DÜSSELDORF TYSKLAND 20090210Rune Almenning Jarstein i aksjon under landslagets trening i på LTU Arena i Düsseldorf tirsdag ettermiddag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Foto: Poppe, Cornelius

– Fortsatt kamp om RBK-plassen

<p>Han overbeviste mot tyskerne. Men Rune Almenning Jarstein føler seg fortsatt ikke sikker på at keeperplassen i RBK blir hans i 2009.</p>

Ole Kristian Sagbakken
Publisert:

– Kanskje den største fotballopplevelsen jeg har hatt i karrieren. Jeg hadde aldri spilt for mer enn 25 000 før Tyskland-kampen, og her fikk vi 45 000 tyskere med oss mot slutten. Det var helt fantastisk , sa Rune Jarstein nærmest uoppfordret til Adresseavisen i går formiddag.

Det var en søvnløs med likevel opplagt landslagskeeper som da var på vei hjem til Skien etter 1-0-seieren i Düsseldorf. RBK-spillerne har fri til tirsdag, og dermed dro Jarstein hjem.

For å komme vekk fra oppstyret – og nullstille seg. For selv om han – med ett unntak – overbeviste mot EM-finalisten fra 2008, tør han ikke tro at keeperkampen i Rosenborg er avgjort.

– Selvtilliten er god, og forhåpentlig blir dette mitt beste år noensinne. Men jeg har beina plantet i bakken. Førstekeeperplassen i RBK er ennå ikke tatt ut, sa han.

– Tok vare på sjansen

Før onsdagens bragd i Tyskland satte Egil Drillo Olsen seg ned med Frode Grodås og Ola By Rise for å diskutere keeperplassen. Jon Knudsens storkamp mot Ukraina før jul var ikke glemt, men et par gode Jarstein-kamper i vinter, samt at Knudsen har gått skadet store deler av oppkjøringen ga RBK-keeperen muligheten.

– Han tok vare på sjansen , sa Drillo til Adresseavisen dagen etter kampen.

– Rune opptrådte stødig hele veien, og hadde én kanonredning, oppsummerte landslagssjefen.

De norske supporterne hadde imidlertid hjertet i halsen én gang – da Jarstein ruset ut i feltet tidlig i førsteomgang og bommet på en boksing. Uten at det fikk konsekvenser.

– Jeg følte at jeg måtte ut for å unngå en fri heading, og mener at det hindret scoring, sa Jarstein selv. Men han innrømmer at han trodde det skulle bli scoring imot ved én anledning i 2. omgang. I det 58. minutt, da Mario Gomez uhindret fikk klemme til fra 16 meter.

– Jeg trodde ikke at jeg skulle nå bort i hjørnet. En god følelse da den traff hånda mi, sier keeperen om situasjonen Drillo sikter til.

Les også:

Hadde det tungt

Etter flere svake kamper i fjor ble Jarstein først sendt ut i kulden av daværende landslagssjef Åge Hareide, så av Erik Hamrén. På La Manga innrømmet 24-åringen at høsten hadde vært tung – også mentalt. Men Jarstein valgte å svare på det med å trene enda mer i juleferien, for å komme seg tilbake på offensiven.

– Det føler jeg at jeg har klart. Samtidig snur ting fort i fotball, og man kan man ikke tenke for langt frem. Da blir det også feil å "ta av" etter en kamp som denne, sier Jarstein.

Publisert: