Det langvarige regnværet i Oslo torsdag skaper trøbbel for Norway Cup. Nå har turneringsledelsen valgt å avlyse resten av dagens kamper på Ekebergsletta.

Arrangøren opplyser opplyser at kampene som skulle vært spilt i kveld, vil bli flyttet til reservebaner.

— Det blir en logistikkutfordring. Vi må gå inn manuelt å gjøre tilpasninger. Vi må eksempelvis ta hensyn til semifinaler som allerede er satt opp på morgenen. Da må de skyves på, forklarer Lucy Thoresen, pressesjef i Norway Cup.

160 kamper avlyst

Alle kampene i barneklassen ble raskt avlyst. Senere ble resten av sluttspillspillskampene blir omberammet til fredag.

Norway Cup-ledelsen håpet i det lengste at de skulle komme seg gjennom dagens kampprogram, men måtte til slutt erkjenne at det var en umulig oppgave.

- Vi satset på at det skulle gå, men fikk det til slutt i fleisen, sier Thoresen.

(Artikkelen fortsetter)

Et jentelag søker ly for vær og vind. (Foto: Daniel Røed-Johansen)

Det er omtrent 160 kamper som er berørt av regnværet. Lagledere vil få beskjed over telefon.

Regnvann har lagt seg som store sølepytter over hele sletta. Når det i tillegg er mye gjørme blir spilleforholdene vanskelige på verdens største fotballturnering.

— Værprognosene var veldig usikre. På søndag var det store nedbørsmengder i nærliggende områder, men da slapp vi unna. Så vi kunne hatt flaks også denne gangen, men uheldigvis hadde vi ikke dét. Hvis vi skulle ha flyttet alle kampene til reservebaner, måtte den avgjørelsen vært tatt kvelden før , forklarer pressesjefen.

Trøsten er at det er meldt sol og temperaturer opp mot 20 varmegrader fredag.

Norway Cup-ledelsen akter ikke å avlyse flere kamper.

B-sluttspillet har blitt avlyst ved to anledninger tidligere, men det skal ikke være aktuelt i år, selv om de har en utfordrende kabal å legge.

Banene må tørke opp før det blir videre spill her. (Foto: Daniel Røed-Johansen)