– Det er helt naturlig at jeg tar en evaluering når en kontrakt er over. I tillegg har jeg slitt med skader i det siste. Også blir jeg jo ikke yngre, sier Stensland (32) til Fædrelandsvennen.

Årets sesong har inneholdt sølv i europamesterskap i Sverige og seriegull med Stabæk. Om tre uker til venter Avaldsnes i cupfinalen på Ullevaal.

– Det har vært en veldig bra sesong. Jeg var litt skadet på vårparten, men jeg har fått med meg veldig mye. Blir det cupgull også, har sesongen vært helt optimal, sier Stensland, og fortsetter:

– Det er lettere å legge opp etter en så bra sesong. Men på andre siden, gode prestasjoner gir mersmak. Jeg må tenke litt mer på det utover høsten, sier Stensland.

Generalprøve på cupfinalen

Lørdag blir det generalprøve på cupfinalen når Stabæk får besøk av Avaldsnes på Nadderud. Bæringene har for lengst sikret gullet, men nå skal de få utlevert medaljene.

– Det blir stort å få gullmedaljen på hjemmebane. Uansett om vi ikke har noe å spille for, går vi alltid for seier. Vi vil avslutte sesongen på best mulig måte, landslagskapteinen.

Tenker på studier

Den dagen karrieren hennes er over, vil hun ikke umiddelbart gå inn i en trenerrolle. Da vil hun ta en skikkelig utdannelse.

– Jeg tviler på at jeg kommer til å bli trener med det første. Jeg har lyst til å ta en annen utdannelse, noe innenfor trening og helse. Men som sagt, det får jeg ta når den tid kommer, sier Stensland.