Solheim inni Foto: Eirik Fardal
OSLO 20080520 :Landslagskapteinene Martin Andresen og Ane Stangeland Horpestad var til stede på pressekonferansen tirsdag hvor den nye landslagslogoen ble presentert.Foto: Lise Åserud / SCANPIX Foto: LISE ÅSERUD - SCANPIX

Debatten rundt Norges nye landslagsdrakt har vært enorm, og fotballforbundets informasjonssjef Roger Solheim måtte tåle mye ris da han stilte til nettmøte.

LES ALLE SOLHEIMS SVAR HER!

Mesteparten av kritikken kommer av at flagget er fjernet fra drakten. Solheim sier skiftet har vært diskutert lenge og mener det nye emblemet av en drage ivaretar den norske kulturarven.

— Når vi først skulle gjøre det måtte vi ta utgangspunkt i norsk kulturarv. Dragesymbolet signaliserer kampånd og styrke, og de 11 skjoldene representerer 11 krigere som kjemper sammen, sier han.

Han sier forbundet var forberedt på mye kritikk foran lanseringen av den nye drakten.

— Vi visste dette ville vekke sterke følelser. Jeg forstår at folk reagerer på at flagget er borte, men vi håper at vi på sikt kan få etablert dette som landslagenes symbol.

Men han er veldig glad for debatten. Det viser nemlig at interessen for det norske fotballandslaget er veldig stor.

Solheim mener også at flaggelementet er tatt vare på i den nye logoen med de tre skjoldene i rødt, hvitt og blått.

- Bare se på landslagsdraktene til mange andre nasjoner. Veldig få har selve flagget, bare elementer av det, eller logoen til sitt forbund som bruker landets farger.

Solheim er uansett ikke ferdig med å forsvare fotballforbundets valg av emblem. Etter nettmøtet skulle han stille opp til debatt i flere norske medier, blant annet Tabloid i TV2.