Oslo Spektrum (BT): I dagene opp mot den norsksvenske duellen mellom Cecilia Brækhus og Klara Svensson har stemningen bare blitt mer og mer amper.

Torsdag kveld ble den ytterligere tilspisset. Bokserne skulle veies inn for fredagens kamp klokken 19, men Cecilia Brækhus var ikke å se.

Det ble annonsert at seansen ville starte forsinket. Den forsinkelsen ble stadig utvidet.

En snau time på overtid kom bokserne til fredagens tre andre proffkamper på vekten. Deretter, litt over klokken 20, Brækhus-motstander Klara Svensson.

Men Brækhus selv var ikke å se. Hun slet med å komme seg under vektgrensen på 66,7 kilo. Til slutt ble det kunngjort at verdensmesteren ville veie inn alene på bakrommet.

– Det er absolutt uprofesjonelt, sier Klara Svensson.

– Kastet klærne

Svensken forlot scenen. Klokken tikket videre. Så - en stemme i en mikrofon sa at Brækhus hadde greid vekten i kulissene. To timer forsinket viste Brækhus seg for første gang for presse og publikum. Hun gikk på den «offentlige» vekten, mest for syns skyld. Og ga sin versjon av opptrinnet.

– Jeg måtte «ta litt vekt», det er ikke mer dramatisk enn det. Jeg måtte kaste klærne (for å komme under vektgrensen), det hadde jeg ikke lyst å gjøre foran mange folk. Jeg ønsket ikke å stå kliss naken, så jeg valgte å gjøre det på bakrommet, sier Brækhus.

ALENE: Klara Svensson under innveiingen, der hun sto helt alene. Først ventet hun en drøy time på Brækhus, så dukket ikke bergenseren opp for den tradisjonelle innveiingen på scene, med påfølgende "stirreoppstilling". - Uprofesjonelt, mener Svensson. Foto: Tor Høvik

– De er så sure

Hun uttrykte en viss forståelse for Svenssons irritasjon.

– Jeg skjønner at hun er litt sur, for dette var hennes store øyeblikk, sa Brækhus til pressekorpset, men noen minutter etterpå - alene med BT - var tonen en litt annen.

– Klara er jo alltid sur. Det er ikke noe moro med de folkene, de er så sure, sier Brækhus.

Mesterbokseren forteller videre at hun har sett flere innveiinger der utøvere har måttet kle av seg i overkant mye. Ole «Lukkøye» Klemetsen, som nå er blitt en del av Brækhus’ støtteapparat, har sagt at han ved en anledning måtte kvitte seg med mest mulig spytt for å klare en innveiing. Denne gangen brukte Brækhus badstu for å svette av sine siste gram.

Cecilia Brækhus og Klara Svensson på onsdagens pressekonferanse. Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Motstanderen raser

Uansett hva som lå bak forsinkelsen: Klara Svenssons promotor, Nisse Sauerland, som i mange år var Brækhus’ sjef, ble rasende av den.

– Jeg synes Cecilia viser dårlig sportsånd ved å være forsinket, sa Sauerland etter hvert som minuttene gikk.

Han vandret tydelig oppgitt rundt i Spektrum-korridorene.

– Det er ikke veldig pent ikke å møte opp på tiden. Det påvirker de andre bokserne på stevnet. De har en vekt de skal være under på et gitt tidspunkt, som Brækhus nå forsinker, sier Sauerland.

HER FORSVINNER VEKTEN: Cecilia Brækhus endte opp med å veie inn på bakrommet, etter først å ha vært kraftig forsinket. Motstanderleiren er mektig irritert, mens Brækhus' manager sier det var etter doktorens anbefaling - og at Brækhus dessuten kunne måtte kaste alle klærne for å greie vektgrensen. Foto: Tor Høvik

Han peker på at flere boksere, inkludert Klara Svensson, også har måttet jobbe hardt for å komme seg ned i vekt før. At de åpenbart var sultne før innveiingen.

– Kampen nærmer seg for alvor og dette var i utgangspunktet et sent tidspunkt for en innveiing. Så må de vente fordi Cecilia vil gjøre en stor entré. Jeg synes ikke det er god sportsånd i det hele tatt, for avtalen om å startet klokken syv var klar, sier Sauerland.

På tidspunktet han uttalte dette, var det ennå ikke kunngjort at Brækhus balanserte akkurat på vektgrensen, og derfor var avventende.

– Doktorens anbefaling

Brækhus-manager, Morten Andreassen, sa følgende da BT forela ham sitatene fra Sauerland og Svensson.

– Hva er det de mener er uprofesjonelt? Cecilia veier seg privat. Når man er akkurat på vektgrensen, kan det være man må ta av seg alt tøyet. Det skjønner jeg at hun vil gjøre privat. Så er hun sikkert veldig dehydrert, det var doktorens anbefaling å gjøre det privat.

De siste kommentarene fikk Brækhus til å bryte ut i latter da hun endelig viste seg.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om det. Jeg er ikke dehydrert, men fullstendig klar for å gå kamp i morgen. Jeg gleder meg, sier Brækhus.

Uansett var det helt spesielle scener da vekten ble båret bort fra podiet Brækhus skulle stått på.

– Dette har jeg aldri sett før. Jeg hadde gledet meg til å stirre henne i øynene, sier Klara Svensson.

Den erfarne promotoren Nisse Sauerland sa det samme: Dette hadde han aldri opplevd.

Akkurat det tror ikke Brækhus på.

– Dette har han opplevd hundrevis av ganger, sier hun.

Fredag klokken 23 går Brækhus og Svensson i ringen i Oslo. Kampen vises på betal-tv.