Oslo 20120810.Vålerenga-trener Martin Andresen før eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Odd Grenland på Ullevaal stadion fredag.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Scanpix

VÅLERENGA — ODD GRENLAND 3-1:

ULLEVAAL: Den rutinerte Vålerenga-veteranen feiret dagen med å score det første målet mot Odd i 3-1-seieren, og viste nok en gang at han fortsatt har mye å bidra med for Vålerenga.

Andresen la ikke skjul på at han fortsatt har tro på kantspilleren som er eldstemann i Vålerenga-troppen.

- Morten trives veldig godt på kanten, og var god mot United sist. Han er en kjempegod proff og du vet hva du får. Han er flink til å gå forbi backen sin og så scorer han "Morten Berre mål" som i dag, forklarte en tilfreds Andresen.

Kan bli tilbudt ny kontrakt

Uten særlig mange naturlige alternativer framover på banen, tok Berre ansvar og var på rett plass til rett tid ved hjemmelagets første scoring. Han viste også gode bevegelser og var solid gjennom hele kampen mot Odd.

Og Vålerenga-sjefen bedyrer at han på ingen måte har stengt dørene for 37-åringen med tanke på ny kontrakt også neste sesong.

— Morten er veldig motivert for å fortsette. Så lenge han holder seg unna skader så kan han det, fortalte Andresen, som vet at Berres kontrakt utløper ved sesongslutt.

- Er det aktuelt å forlenge avtalen med Berre?

- Det er absolutt aktuelt. Vi har en fortløpende dialog på dette, legger han til.

Glad bursdagshelt

Hovedpersonen selv var også strålende fornøyd med innsatsen i dagens kamp, men vil ikke spekulere for mye i hva framtiden angår for hans egen del.

— Jeg skal snakke litt med Vålerenga om hva de ønsker og hva jeg ønsker, så tar vi det litt utover høsten, forteller Berre som definitivt ikke ser for seg noe klubbskifte om kontrakten med Vålerenga ikke forlenges.

- Nei, det sier seg selv at det ikke er aktuelt, sier han bestemt.

Nå spår han en lysere høst for klubben, til tross for at Vålerenga har mistet flere av sine antatt beste offensive spillere i dette overgangsvinduet.

— Man kommer ikke bort fra at Håvard (Nilsen) og Marcus (Pedersen) er kjempegode spillere som vi gjerne skulle hatt i klubben, men når noen drar så er det viktig at andre står fram, og det gjorde vi i dag, avslutter han.