Det er i et intervju med lokalavisen Norrländska Socialdemokraten (NSD) at Kalla avslører dette.

25 år gamle Charlotte Kalla vant Touren i 2008, og har siden da også sikret seg både OL— og VM-gull.

I Vancouver i 2010 ble det gull på 10 km fristil, mens det i Oslo-VM i 2011 ble gull på sprintstafetten.

Selv om trioen Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk og Therese Johaug tar de fleste medaljene, så regnes Kalla alltid som en trussel.

Følger gammel oppskrift

Men til vinteren blir det altså Tour de Ski uten den svenske yndlingen.

- OL er det absolutt største, forklarer hun overfor NSD , som hun møter etter en monsterøkt på fire timer sammenhengende - først to timer løping, deretter to timer rulleski uten staver.

Året etter Tour-triumfen i 2008 var hun syk. I 2010 valgte hun å stå over Touren for å forberede seg til OL i Vancouver. Det er denne suksessoppskriften hun vil følge igjen nå.

— Verdenscupen kommer til å ha liten betydning. Det er mest bare for å få konkurrert, det er ikke noe jeg satser på, sier Kalla.

Hun forteller at i tillegg til Tour de Ski kommer hun også til å stå over verdenscuprennene rett før og etter jul som bare byr på sprintkonkurranser.

Endrer på treningen

Treningen gjør hun også noen små endringer i. Tross firetimersøkten hun hadde gjennomført rett før intervjuet med SND, så har hun tenkt å ende på en total med færre treningstimer.

— Oktober har vært en måned hvor jeg har følt på belastningen. Jeg skal forsøke å ikke bli for ivrig da, men tørre å holde det på et fornuftig nivå. Men fremfor alt skal jeg våge å holde igjen i sesongen, sier Charlotte Kalla.

Marit Bjørgen sa i april at det er 70 prosent sjanse for at hun stiller opp i Tour de Ski til vinteren. Justyna Kowalczyk sa etter sist vinter Tour de Ski at også hun var i tenkeboksen.