Besiktas etterforskes fortiden for kampfiksing, og den tyrkiske klubben venter på en dom fra CAS (Idrettens voldgiftsrett) angående en omfattende kampfiksingsskandale i tyrkisk fotball.

I 2011 vant Besiktas den tyrkiske cupfinalen på straffer mot Istanbul BB, en straffekonk som senere har blitt etterforsket for kampfiksing. Derfor ble Besiktas i juni utestengt fra alle europeiske turneringer i 2013/14-sesongen.

Klubben anket dommen umiddelbart, og i juli ble dommen opphevet, og Besiktas fikk lov til å spille kvalikkampene.

Utvekslet info

Siste ord er ikke sagt, og fredag ettermiddag har TILs administrerende direktør vært i møte med representanter fra Besiktas og fra UEFA.

– Vi har utvekslet litt info rundt kampene, og dette er en sak som følges opp av UEFA, sier Vegard Berg-Johansen på telefon fra Sveits.

Er det en fordel for TIL at Besiktas er under etterforskning?

– Det er vanskelig å si. Vi må bare ha fokus på det som er vår jobb, men de er vel såpass profesjonelle at de klarer å stenge dette ute.

Frist 30.august

Hva som skjer dersom tyrkerne blir dømt er fortsatt usikkert.

– Det er veldig usikkert, og å si noe nå blir bare spekulasjoner. Vi vet at det skal komme en dom, og fristen for den er 30. august. Men dommen kan komme før den tid, sier Berg-Johansen.

Sammen med TIL gleder han seg til kamp mot tyrkerne.

– Det er en storkamp, og vi er veldig spente foran oppgjøret, sier han med et smil.

NB! Også Fenerbache, som møter Arsenal i Champions League-kvalifisering, er under etterforskning av UEFA. Vegard Berg-Johansen opplyser til iTromsø at de to sakene fort kan få samme utfall, og at man dermed vil få en pekepinn på hva som blir Besiktas’ skjebne.