HODEBRY: Drilo grubler over hvem som skal starte skjebnekampen. HODEBRY: Drilo grubler over hvem som skal starte skjebnekampen. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

- Håpløst å ta ut dette laget

Drillo er sikker på kun fire av elleve plasser i startelleveren mot Albania.

HOTEL BRISTOL (aftenposten.no): — Jeg er usikker på stopper, sidebacker, hele den sentrale midtbanen og spissplassen. Det er håpløst å ta ut dette laget her, avsluttet landslagssjef Egil "Drillo" Olsen sitt intervju med TV2s Davy Wathne.

For Drillo har mye å gruble på før skjebnekampen i Tirana sent fredag kveld. Det er langt flere spørsmålstegn enn svar i forberedelsene til laguttaket, og hovedgrunnen til det er at det er så mange jevngode sentrale midtbanespillere.

— Brede starter, sa landslagssjefen og nikket da en journalist også antydet at Tarik Elyounoussi kom til å starte på venstrekanten. Keeper Rune Almenning Jarstein er også sikker på laget.

- Og så kommer Daniel til å starte. Resten har jeg ikke peiling på, føyde landslagssjefen til.

Dermed gjenstår det syv plasser, eller roller, å bekle før Albania-kampen.

De to backene, makkeren til Hangeland i midtforsvaret, de tre sentrale midtbanespillerne og den enslige spissen.

— Det er lenge siden det har vært så åpent rundt et laguttak. Vi har for eksempel seks-syv midtbanespillere som er jevngode. De er forskjellige som typer, men jevngode. Jeg skulle gjerne hatt en eller to som stakk fra og sa: "Jeg er den desidert beste midtbanespilleren". Det har jeg ikke, fastslo Drillo.

Han innrømmer at det er vrient å velge de 11 riktige før den avgjørende VM-kvalifiseringskampen. Med tap er det kun syltynn teori som kan berge norsk VM-spill i Brasil neste sommer.

Riktig lag. Oppstramming av forsvaret. Og stort fokus både på defensive og offensive dødballer. Det er de tre viktigste punktene for Drillo i inngangen til Albania-kampen.

Dagens spillermøte ble nesten i sin helhet viet til dødballer. Grunn: Norge har sluppet inn for mange baklengsmål på dødball i de fem første kvalik-kampene.

- Dessuten skaper vi heller ikke nok fremover på dødballer, sa Drillo.

Mye av onsdagstreningen kommer til å dreie seg om dødballer. Drillo har, etter ide fra assistent Ola By Rise, utvidet keepertrener Frode Grodås' mandat. Han skal få ansvaret for dødballer de to siste øktene før Albania-kampen.

— Det er tæl og guts over Frode. Han jobber mye med keeperne, og keepere pleier vet mye om dødballer.