TROMSØ — AALESUND 1-1

ALFHEIM (itromso.no): Flovik har til gode å vinne som TIL-trener etter han tok over laget som hovedtrener for fem serierunder siden. Tre poeng av 15 mulige har det blitt.

— Jeg er ikke fornøyd med at vi ikke vinner i dag. Det bør vi gjøre, men det er litt hakk i plata med dødballmål imot og der det ikke helt vil seg offensivt. Vi bør definitivt score mer mål i dag, sier Bård Flovik til iTromsø.

IKKE FORNØYD: Tromsø-trener Bård Flovik (arkivfoto). Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

— Et drittmålLagene gikk målløse til pause, men kun fem minutter ut i 2. omgangen satte Remi Johansen ballen i eget mål etter en corner fra Jo Nymo Matland.

— Et skikkelig drittmål, kommenterer Johansen.

Runar Espejord kom inn etter 60 minutter og sørget for 1-1 etter 71 minutter. Likevel greide ikke TIL å få den avgjørende scoringen som ville ført laget opp til trygg plass på tabellen.

— Det var ikke en fantastisk fotballkamp av oss. Igjen føler jeg at vi er bedre enn motstanderen uten at vi får med oss seieren. Vi får prøve å fortsette å gjøre de tingene vi er gode på, å bli enda skarpere i boks på innlegg og avslutninger, så er jeg sterk i trua på at vi kan få med oss noe fra Molde-kampen i neste serierunde, sier Johansen.

Flovik er enig med Johansens betegnelse av ”et drittmål”.

— En defensiv corner og selvmål. Det kan vel ikke få en annen benevnelse enn drittmål, sier Flovik, som var mer oppgitt over sjansesløsingen i motstatt ende av banen.

— Vi har et bra trykk og mange situasjoner i motstanderens boks, som gjør at vi bør score flere mål, sier TIL-treneren.

Igjen tuslet TILs spydspiss Zdenek Ondrasek målløs av banen, men det ene poenget ble reddet av en annen spiss, nemlig 19 år gamle Runar Espejord.

— Jeg synes virkelig synd på Zdenek. Han jobber hardt for laget og fortjener virkelig scoring, sier Flovik.

Mellomfornøyd Matland

Tidligere TIL-spiller Jo Nymo Matland var brukbart fornøyd med ett poeng mot gamle lagkamerater fra hjembyen Tromsø.

— Det var godt etter seks bortetap, sier Nymo Matland, som følte de kunne fått med seg enda mer fra Alfheim.

— TIL er desperate etter seier og poeng og ble nok litt mer nervøs enn vi var på 1-0. Det irriterer meg at vi ikke får 2-0 etterpå og vinner kampen, men mot slutten ble vi slitne og de flyttet opp mange folk. Vi ryddet bra unna, så det irriterer meg måten vi får scoringen imot på, sier Nymo Matland.

Kontrakten hans med Aalesund går ut etter årets sesong, men noen TIL-retur har det så langt ikke vært noe snakk om.

— I hvert fall ikke av folk som har noe myndighet på det området, sier venstrebacken fra Tromsø.

TIL klatret med det ene poenget opp til kvalikplass på tabellen på bedre målforskjell enn Mjøndalen, som nå er under streken. Poenget foran med 21 poeng på trygg plass ligger Start med fem kamper igjen å spille av årets sesong.