Unggutten Isco sto fram som den store spilleren da hjemmelaget tok sin tredje strake seier. 21-åringen ble hentet fra Málaga i sommer og har allerede spilt seg inn i Real-tilhengernes hjerter. Søndag scoret han mål nummer to og tre.

Isco scoret ledermålet i det 26. minutt på framspill fra Karim Benzema. Kampen var langt på vei avgjort til pause, etter at Cristiano Ronaldo på overtid i omgangen scoret sitt første mål for sesongen. Han nikket inn et frispark fra Angel di Maria og scoret sitt 202. Real-mål på 202 kamper.

Isco økte ledelsen i det 72. minutt med en presis avslutning, igjen etter forarbeid av Benzema. Athletic kom til hovedstaden med to seirer bak seg, men fikk ikke mer å juble for enn Ibai Gómez' trøstemål.

– Det går bra for meg. Vi har så vidt startet sesongen, men tre seirer på tre kamper er riktig vei å følge for å gjøre dette til en god sesong for oss, sa Isco til Canal Plus.

– Vi vil forbedre oss litt etter litt og jobber for å vinne alle turneringene vi deltar i.

Real Madrid har sikret seg full poengpott i de tre første serierundene selv om lagets prestasjoner hele tiden har vært overskygget av ryktene om rekordkjøpet av Gareth Bale fra Tottenham.

Det ventes at overgangen vil bli offentliggjort mandag, den siste dagen før overgangsvinduet lukkes.

Real Madrid-trener Carlo Ancelotti lot Mesut Özil slite benken søndag, mens Isco herjet i playmakerrollen.

Meget godt spilte også Luka Modric, som ikke alltid har fått det til siden han ble hentet fra Tottenham. Publikum ropte hans navn søndag.

– Han er en intelligent spiller som kan tilpasse seg ulike posisjoner og roller, sa sportsdirektør Butragueno om kroaten.

Med ni poeng er Real Madrid oppe i ryggen på det nyopprykkede overraskelseslaget Villarreal. Også Barcelona og Atlético Madrid kan i løpet av søndagen komme opp i ni poeng.

(©NTB)