Det er amerikanske CNN som forteller om den flotte gesten fra Chelseas russiske eier Roman Abramovitsj. Han har vært med på å gi 55 barn en drømmetur til EM i Frankrike.

Abramovitsj er den største bidragsyteren til veldedighetsorganisasjonen «Fulfilling Dreams», som sender barn med ulike sykdommer til fotballkamper verden over.

55 barn fra Israel, samt deres assistenter, fikk reise til Frankrike for å se tre EM-kamper takket være organisasjonen som ledes av 23-åringen Gilad Salter.

— For fire år siden bestemte jeg meg for å gjøre noe for samfunnet. Å sende barn til EM i 2012 var flott, men jeg ønsket å gjøre noe enda større, sier han til CNN.

Andre EM-saker:

Ære å få hjelpe

Han opprettet veldedighetsorganisasjonen og ba om økonomiske bidrag. Abramovitsj fikk høre om «Fulfilling Dreams» gjennom israeleren Avram Grant, som tidligere har trent både Chelsea og Israels landslag.

— Jeg kunne ikke tro hvor sjenerøs han var. Han sendte penger og takket for at jeg gjorde dette. «Det er en ære å få hjelpe», sa han, forteller Salter.

Det var Avram Grant som tipset Abramovitsj om den israelske organisasjonen. Foto: Ariel Schalit, AP

I tillegg til å se kamper var barna på sightseeing i Paris, og det ble også besøk til Euro Disney.

— Abramovitsj er sjenerøs i forhold til en rekke veldedige saker, og spesielt prosjekter som har fokus på å hjelpe barn. «Fulfilling Dreams» har en slik profil. De hjelper noen veldig spesielle barn med å leve ut sine drømmer, sier en talsmann for den styrtrike russeren til CNN.

God for 66 milliarder

Noen av barna kommer ikke til å leve lenge. Derfor betyr det ekstra mye for dem å få oppleve EM på nært hold, selv om ikke Israel kvalifiserte seg. Barna så to kamper med Tyskland, blant annet åttedelsfinalen mot Slovakia. De fikk også med seg Irlands overraskende seier mot Italia.

Ifølge Forbes er Abramovitsj god for 7,9 milliarder dollar – rundt 66 milliarder kroner. Det gjør ham til den 151. rikeste i verden. Ifølge Bloomberg donerte Abramovitsj bort 2,6 milliarder kroner i årene 2010 til 2012.