Det meldte den tsjetsjenske klubben, som spiller i den russiske eliteserien, tirsdag.

– Tsjetsjenias og Tereks president Ramzan Kadyrov har ansatt Ruud Gullit som hovedtrener for laget , skriver Terek på sine nettsider.

– Ramzan Kadyrov har også gitt Gullit et oppdrag – å kvalifisere klubben for europacupspill når den kommende 2011/2012-sesongen er over, meldes det videre.

Terek endte på 12.-plass av 16 lag forrige sesong. Klubben henvendte seg til Gullit etter å ha mislyktes med å bli enige om en kontrakt med tidligere Spania— og Barcelona-spiller Victor Munoz.

48-årige Gullit har ikke hatt trenerjobb siden han ga seg i den amerikanske klubben Los Angeles Galaxy i 2008 av personlige årsaker.

Nederlenderen jobbet sist som ambassadør for Belgia og Nederlands søknad om å få VM-sluttspillet i 2018. Gullit ble kåret til verdens beste spiller i både 1987 og 1989, og var kaptein for det nederlandske landslaget som slo Sovjetunionen i EM-finalen i 1988.

I tillegg til å ha vært trener for den nederlandske storklubben Feyenoord, har Gullit også vært manager for både Chelsea og Newcastle i engelsk eliteserie.

Nå har han inngått en 18 måneders avtale med Terek, hjemmehørende i den tsjetsjenske hovedstaden. (©NTB)