Tottenham Hotspur's Gareth Bale (L) and Real Madrid's Cristiano Ronaldo battle for the ball during the first leg of their Champions League quarter-final soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid April 5, 2011. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Scanpix

Tottenham kom til kvartinalen mot Real Madrid som klare underdogs, men et visst håp lå i en friskmeldt Gareth Bale fra start. London-laget stilte opp i sin vante mesterligaoppstilling med Peter Crouch som ensom spiss. Det ble imidlertid en tung kveld på alle måter for Harry Redknapp og hans menn i Madrid.

Hjemmelaget scoret tidlig, og da Crouch ble utvist før et kvarter var spilt, skulle det vise seg å bli tungt for Tottenham. Tre mål til etter pause gjør utgangspunktet forferdelig før returkampen.

— Vi mistet Lennon i garderoben, han følte seg ikke bra, og vi måtte forandre på laget. Så slapp vi inn ett mål og så ble vi redusert til ti mann. Utvisningen drepte håpet vårt. hadde jeg kunne forandret én ting fra kampen, er det Crouchs utvisning, konstaterte en skuffet Harry Redknapp overfor Viasat.

— Alt som kunne gå galt, gikk galt. Nå blir det vanskelig foran hjemmekampen, vi må bare prøve vårt beste, sa manager Redknapp til Sky Sports.

- Vi startet kampen bra, og på dette nivået, med ti spillere mot elleve, er det nesten umulig, sa Real Madrid-trener José Mourinho.

Tøff start

Hjemmelaget satset på en nylig skadefri Cristiano Ronaldo, mens tidligere Arsenal-spiss Emmanuel Adebayor fikk sjansen på topp hos de helhvite. Det var ikke noe dumt trekk av trener Mourinho. Den nyfriserte togoleseren stanget inn ledermålet etter snaue fem minutter. En corner fra høyre ble møtt av en overraskende umarkert Adebayor i feltet, og togoleseren stanget ballen inn bak Heurelho Gomes. Luka Modric sto ved stolpen, men klarte ikke å hindre ballen i å gå i mål. Verst tenkelig åpning for Tottenham i Madrid.

1-0: Emmanuel Adebayor stiger til værs. (Foto: Scanpix)

Gult+gult=rødt

Det var to hissige lag som kom på banen på Santiago Bernabéu, det ga seg utslag i det pussige poenget at begge lags spisser, Crouch og Adebayor, pådro seg hvert sitt gult kort etter tøffe taklinger før kvarteret var spilt.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for Spurs' del. Crouch satte inn sin andre takling med strakt bein bare fem minutter etter den første, og den myndige tyske dommer Felix Brych var ikke i tvil. To gule ble rødt for den høyreiste spissen, og Tottenham var redusert til ti mann med 75 minutter igjen å spille.

SÅ GLAD: Adebayor løper bort til lagkamerat Lassana Diarra. (Foto: Scanpix)

Real-dominans

Hjemmelaget fikk naturlig nok det meste av ballinnehavet etter dette, men Tottenham viste seg farlige på kontringer mot slutten av første omgang. Gareth Bale våknet til liv på venstrekanten og waliseren sto bak flere nesten-muligheter for Spurs før pause.

Kampbildet ble dog det samme etter hvilen. Spurs hadde satt inn Jermain Defoe for Rafael van der Vaart for å få mer fart fremme på banen, men det hjalp så lite da bortelagets forsvar sviktet igjen ti minutter etter pause. Adebayor headet inn sitt andre for kvelden fra kort hold.

TAKKER: Tidligere Arsenal-spiss Adebayor scoret to mot Spurs. (Foto: Scanpix)

Spikeren i kisten

Etter det dreide alt seg om å unngå et tredje baklengsmål for Tottenham, noe som skulle vise seg umulig. Etter drøye 70 minutter dro Angel di María seg innover fra høyrekanten og sendte ivei en skikkelig suser fra skrått hold som Gomes ikke hadde noen som helst mulighet til å ta.

Cristiano Ronaldo la på til 4-0 med et lure-skudd som snek seg inn bak en svak og passiv Heurelho Gomes tre minutter før full tid, og sørget nok med det for Spurs-exit fra årets mesterliga. Selv om Harry Redknapps menn har stått bak store resultater tidligere i turneringen, kan det nok vise seg som en altfor tøff oppgave å skulle score mer enn tre mål på et veldisiplinert Real Madrid på White Hart Lane neste uke.

— Jeg er glad for at vi vant, vi har selvtillit foran returkampen nå. Målet vårt er å ta mesterligatittelen, sa Reals Mesut Özil til Viasat.

TØFT MØTE MED MADRID: Michael Dawson stopper Angel di María. (Foto: Scanpix)

— Utvisningen forandret

- Det er skuffende å slippe inn de målene vi gjør på den måten, sa Spurs-kaptein Michael Dawson til Viasat.

— Utvisningen forandret så klart kampen, det ble tøffere for oss når vi fikk ti mann så tidlig. Men likevel følte vi at vi var med ved pause. Det var skuffende å slippe inn enda flere mål som vi gjorde, mente midtstopperen.

- Vi startet bra. Crouchs utvisning forandret naturligvis kampforløpet, og vi måtte være mer tålmodige. Men jeg er henrykt over forestillingen, sa Reals midtbanemann Xabi Alonso til Viasat.