Jo da, de er godt gasjerte fotballspillere, og har stått midt oppe i viktige fotballkamper selv.

De var til og med høyaktuelle for EM-troppen, og den ene av dem ble også meldt inn som reserve.

Men Matthias Vilhjalmsson og Holmar Örn Eyjolfsson gjør seg ikke større enn at de uansett kaller seg supersupportere av Island for tida. Så stort er en åttedelsfinale for RBK-duoen, at de la en konkret plan da Rosenborg ga spillerne to dager fri etter 1-1-kampen i Östersund.

— Vi satte oss ned og diskuterte, sjekket flybilletter og muligheter for å komme seg til Nice, der Island – England spilles. Vi hadde fått med et par eksterne Island-supportere på opplegget, i Pål (Helland) og Jørgen (Skjelvik). Tanken var å stå sammen med islendingene på tribunen, sier Vilhjalmsson til adressa.no.

— Hadde vært skikkelig kult

Før han legger til:

— Det ble litt kort varsel, det ble trøblete å få hotell, og da lot seg dessverre ikke gjøre. Men vi var nærme. Veldig nærme. Vi tenkte å fly fra Stockholm til Nice, og ta det derfra, smiler Vilhjalmsson.

Skjelvik bekrefter historien:

— Det hadde vært skikkelig kult å stå blant islendingene under kampen. Jeg var klar for å dra nedover, smiler han.

Har invitert Eyjolfsson

Når turen først ikke ble noe av, er både Vilhjalmsson og Skjelvik tydelig på at de skal følge mandagens EM-godbit:

— Vi har invitert Holmar og kona hjem til oss, og skal kose oss med match. Alt kan skje, England kan få en spiller utvist tidlig eller Island kan score etter en dødball. Men jeg tror vel strengt tatt at England blir for sterke, sier angriperen.

Han sa for øvrig det samme før Portugal-kampen. Den gang endte det 1-1. — Jo, men England er bedre enn Portugal. De har et jevnere besatt mannskap. Så denne tror jeg blir tøffere, sier Vilhjalmsson – uten at et eventuelt tap vil prege stemningen på Island.

— Det tror jeg ikke. Denne kampen er ren bonus, og spillerne kan senke skuldrene. De har gjort en strålende jobb uansett, sier han.

— England vinner over Island. Så tror jeg Tyskland vinner til slutt, eventuelt i konkurranse med vinneren av godbiten Italia- Spania, sier Skjelvik om saken.

Patriot «Gudi»

Mens både Skjelvik og Vilhjalmsson var på Lerkendal og trente i går, var imidlertid én spiller bortreist. Gudmundur Thorarinsson har nemlig dratt hjem til Island for én dag – blant annet for å få med seg EM-feberen som herjer landet.

— Der har du patriot, smiler Vilhjalmsson.