DIREKTE 20.45: RBK — Chelsea !

Det sier landslagsassistent Ola By Rise foran kveldens mesterligakamp mellom Rosenborg og Chelsea. Samtidig som han hyller Iversens unike orienteringsevne, målteft og avslutningsteknikk, ser han også utviklingsområder for 31-åringen.

— Det er veldig viktig at Steffen sørger for å være godt trent. Han må bruke denne vinteren til å være best mulig rustet foran neste sesong. Vi skal gjøre alt, i samarbeid med Rosenborg, for å gjøre Steffen enda bedre. Han har litt å gå på nå det gjelder treningsmengde og kvalitet, og den utfordringen vil han få, sier By Rise, som påpeker at flere landslagsspillere vil bli utfordret på sine forbedringsmuligheter foran neste års VM-kvalifisering.

Web-tv: Se hele Chelsea-pressekonferansen | Stjernene i Trondheim| Se hele RBKs pressekonferanse | Henriksen: Tenker kun på oss selv | Gjenopplev miraklet på Mestalla

LES: Koné vil imponere Chelsea | Strand benkes | Britiske aviser frykter Iversen | Ett poeng kan holde |

Trenes i form

Han sier at det ikke er noe mål at Steffen skal bli Grete Waitz eller Olaf Tufte. Men at han hele tiden får trent med folk som kan pushe ham til enda høyere nivå. Blant annet mener By Rise at Iversen kan lære litt av holdningene til Per Cijlan Skjelbred og Alexander Tettey.

— Jo bedre grunntrening, jo lenger kan han holde på. Og det er ikke snakk om noe kli og kadaverdisiplin. Men tar Steffen seg litt i nakken kan han få betalt med at 2008 kan han bli hans beste sesong noensinne. I stedet for å spille seg i form, kan han trene seg i form, sier By Rise.

Kjempeform

Da Steffen Iversen møtte pressen i går , foran det han karakteriserer som den største kampen i sin karriere, var det bare smil og latter. Han bedyrer at han er i kjempeform, og var som vanlig offensiv på egne og Rosenborgs vegne.

I løpet av de siste tre ukene har han både vært i fotballens himmel og helvete. Først senket han Valencia med sine to mål, så kom Tyrkia-nedturen, før han igjen viste seg som den målscoreren han er med tre mål mot Malta.

Scoret mot Chelsea

I kveld er det han Chelsea frykter aller mest, og selvfølgelig er mest opptatt av. Etter sine syv år i England, hvorav seks i Tottenham, har han spilt mange kamper mot Chelsea. Men kun én er vunnet. 23. januar

2001 vant Tottenham 5-1, og tok seg til ligacupfinalen med 6-3 sammenlagt.

— Jeg scoret det første etter to minutter, minnes Iversen.

- Kan vi vente samme resultat nå?

— Nei, det blir nok litt i overkant. Chelsea har kommet seg etter at vi spilte mot dem sist, og er et bedre lag enn Valencia, sier Iversen.

Som foran Valencia-kampen spådde 4-0 seier til Rosenborg. I kveld spiller han spiss sammen med Yssouf Koné, og skal bryne seg på John Terry, en midtstopper i verdensklasse. Men Iversen frykter ikke bautaen.

— Jeg har spilt mot ham mange ganger, og er ikke redd ham, sier Iversen.