Landslagslege Thor Einar Andersen og hans team sjekket helsa til både Abdellaoue og Henning Hauger torsdag. Testen ga tommelen ned for begge to.

– Kampen tirsdag kan bli veldig spennende, men det er ikke noe å få gjort med skader. Slik er det bare. Det er vanskelig å si når jeg kan være tilbake. Jeg trener forsiktig og får behandling. Dette er noe jeg har slitt med i fire uker. Men jeg er ikke redd klubben vil presse meg for tidlig ut i kamp, sier Moa.

Han stakk innom pressemøtet torsdag kveld. Pågangen etter ham var stor.

Hannovers neste seriekamp går borte mot Ståle Solbakkens Köln om vel en uke. Abdellaoue har startet sesongen med et målrush som gjør han til et hett salgsobjekt.

Uenig

Hannover var svært lite lysten på å slippe sin nye målmaskin og Hauger av gårde til landslagets Kypros-samling. De fryktet en forverring av lyskeproblemene. Den gjorde at Moa spilte én time i Bundesliga lørdag. Han rakk likevel å score tre ganger.

Klubben var rask med å dømme spissen ut av landskampen tirsdag. Fotballforbundet sto på sitt og benyttet retten til å få spilleren hjem for medisinsk sjekk.

Det tok ikke så lange tiden før det ble klart at de to kunne glemmes.

– Vi har holdt oss til de regler og retningslinjer som gjelder i slike saker. Jeg snakket også en god stund med Hannovers lege torsdag. Det var nyttig. Vi ble også enig om hvor viktig det er å kommunisere godt i framtiden , sier Thor Einar Andersen til NTB.

Tarik Elyounoussi er innkalt i troppen etter Moas skade. (©NTB)