Det er en av trener Lars Arne Nilsens utfordringer før den viktige bortekampen mot Vålerenga lørdag.

— Det er som det skal være, sier Nilsen, som for øvrig begynner intervjuet med å melde at det er fem midtbanemenn i form – med den lite benyttede Remi Johansen i tankene.

Det som er sikkert er at enten Fredrik Haugen, Kasper Skaanes, Sivert Heltne Nilsen eller Kristoffer Barmen blir holdt utenfor startelleveren.

— Leverer du gode kamper er det naturlig at du spiller, men nå er det fire stykker som leverer. Da må en ut, så enkelt er det, sier Kasper Skaanes.

— Jeg forbereder meg best mulig uansett. Jeg har vært i god form i det siste, men det er det mange på laget som har. Jeg vet hva jeg kan gjøre i min nåværende form, men vi får se, sier Fredrik Haugen.

Mot Strømsgodset på Stadion sit helg, ble Skaanes kåret til Branns beste i begge bergensavisene. Trener Nilsen ble torsdag spurt om det er vanskelig å sette ham ut av laget.

— Det kan det være, men det er vanskelig uansett hvem som må settes ut. Det som avgjør er hva vi tenker om motstander og kampbildet. Det er vanskelig å ta ut laget, sier Nilsen.

- Luksusproblemer

BT har skrevet om innbytternes voldsomme påvirkning i denne sesongens Brann-kamper. Nilsen er opptatt av at det ikke bare er startelleveren han må tenke på.

— Uansett hvordan vi starter blir det bra, så er spørsmålet hvem som skal avslutte kampen. Dette er luksusproblemer, sier han.

Sivert Heltne Nilsen er tilbake fra karantene.

I forrige kamp var det plass til både Haugen og Skaanes, fordi midtbaneanker Sivert Heltne Nilsen sonet karantene. Nå er trenerens sønn tilbake i diskusjonen. — Er det automatikk i at han går inn igjen på laget?

— Vi får se litt, vi skal tenke på hva som er best. Barmen kan løse hans oppgaver og det er veldig betryggende. Vi er ikke avhengig av noen, og det er fantastisk. Vi har slått både Viking og Strømsgodset uten Vadim Demidov, som er en av våre viktigste spillere, sier Nilsen.

Fredrik Haugen sier det er lett å merke tøff konkurranse i Brann-stallen nå.

— Det er bra at det er sånn. Vi midtbanespillere er forskjellige som typer, og folk vet hva jeg og andre kan gjøre. Da blir laguttaket etter hva treneren trenger, sier Haugen.

Stigende borteform

Skaanes svarer noe i samme gate.

— Selv om det er kjedelig å si: Laguttaket er opp til Lars Arne. Tre spiller, så får fjerdemann være klar hvis han trengs.

På torsdagens Brann-trening ga Barmen seg litt tidligere enn de andre spillerne, fordi det medisinske apparatet vil være forsiktige med låret hans. Frykten for at han skal miste Vålerenga-kampen virker ikke å være veldig stor. På bortebane har Brann vunnet tre av 10 ganger i år, men formen utenfor Bergen er kraftig stigende med uavgjort mot Stabæk og seier mot Odd på de to siste turene.

— Det blir spennende å se om vi kan ta en ny skalp på bortebane, sier Kasper Skaanes.

Avspark i Vålerenga – Brann er lørdag klokken 18. Følg den direkte på bt.no.