ROSENBORG — BODØ/GLIMT 2-1

LERKENDAL: Årets angrepsspiller i eliteserien, Christian Gytkjær, lovet adressa.no at det skulle bli en skikkelig fest søndag kveld.

Det kunne dansken saktens gjøre, all den tid han ikke har landslagsspill den kommende uken å bry seg med.

Det har derimot Jonas Svensson, som før kampen mot Bodø/Glimt ble belønnet med prisen som årets forsvarsspiller i eliteserien. I tillegg kåret NTB og Dagbladet høyrebacken til årets spiller.

— Jeg har et fly til Oslo klokken 0820 mandag. Det blir en fornuftig feiring for min del i kveld, sier han til adressa.no.

Møter fansen

Litt fest blir det selvsagt.

NORGES BESTE HØYREBACK: Jonas Svensson kronet en stor sesong med seier mot Bodø/Glimt søndag kveld. Her feirer han RBK-scoring med Mike Jensen og Pål André Helland. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Etter at Rosenborg sendte Bodø/Glimt ned til førstedivisjon søndag kveld, tok laget seg en god æresrunde inne på Lerkendal-gresset. Deretter ventet noen intervju med den fremmøtte pressen, før spillerne dro videre på en bankett på hotellet vegg i vegg.Til slutt blir det en tur på byen, der spillere og trenere skal feire seriegullet sammen med fansen.

Men flere av spillerne må ta det roligere enn hva tilfellet var i fjor. Både André Hansen, Pål André Helland og Jonas Svensson er alle tatt ut til landslaget. De samles mandag.

Derfor gir Svensson følgende beskjed:

— Jeg må nok droppe nachspielet.

(krever innlogging)

Ville avslutte med stil

Etter to tap på rappen i eliteserien, handlet søndagens kamp kun om tre poeng og seier foran hjemmefansen én siste gang for i år.

— Det handlet om å sette et verdig punktum på sesongen. Det var kun tre poeng som gjaldt for oss. Samtidig så er det synd for Bodø å ta den tunge turen ned, men sånn er fotballen, sier Svensson.