ÅLESUND 20110616.Rosenborgtrener Jan Jönsson (t.v.) og Aalesundtrener Kjetil Rekdal (t.h.) i en diskusjon etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Rosenborg på Color Line Stadion i Ålesund torsdag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix Foto: Scanpix

På et tidspunkt der Aalesund hadde god kontroll på Rosenborg, dømte dommer Kjetil Sælen straffe for gjestene og det skulle påvirke kampen. De regjerende seriemesterne tok over styringen på kampen og scoret nummer to noen minutter på overtid i første omgang. Rekdal var ute på banen da pausesignalet gikk, for å diskutere straffesituasjonen.

– Jeg spurte han om han var sikker og det var han. Jeg vet ikke hva kriteriene er for dommerne i Norge. Skal de dømme på den situasjonen må dømmerne dømme på alt, og være konsekvente , mener Rekdal.

Favoriserer Rosenborg

Aalesund-treneren mener dommerne favoriserer det antatt største lagene.

– Nå har Rosenborg regjert i eliteserien i 20 år og da får de mye gratis. Vi hadde aldri i verden fått straffe i en lignende situasjonen. Vi må bare sørge for å bli like store og forhåpentligvis få oppleve det samme , tordnet det fra Rekdal.

Selv om dommeren var fokus etter kamp var ikke Rekdal så veldig positiv til lagets innsats heller:

– Vi ble liggende litt for lavt i første omgang og klarte ikke å utnytte mulighetene og de bruker Rosenborg å gjøre, eller de gjorde det i hvert fall i dag.

– Knallhardt dømt

Syndebukken selv, Jonatan Tollås deler Rekdals syn på situasjonen og mener dommeren var knallhard når han dømte straffe:

– Ville prøver å klarere foran meg, men bommer på ballen og deretter spretter den opp i hånden min som er inntil kroppen. Jeg kan ikke kutte av meg hånden heller, forteller en skuffet Tollås.

Rosenborg vant til slutt kampen 3-1, men kampbildet kunne vært et helt annet om dommeren ikke hadde blåst straffe.

– Kan nesten ikke skylde på dommeren når vi taper 3-1, men det ble et lite vendepunkt for vi hadde grei kontroll på Rosenborg før den situasjonen. Vi må bare heve hodet, og se fremover avslutter Tollås.

Tenker Brann

Rekdal mente Aalesund hadde nok sjanser til å ta poeng mot Rosenborg. Og var heller ikke særlig imponert av gjestene:

– De spiller opp mot sitt beste i dag, mens vi ligger på 70 prosent. Vi har sjansen til å ta ledelsen, utligne på stillingen 0–1 og redusere når de leder med to mål. Det var en nokså jevnspilt kamp der vi skapte omtrent like mye, forteller Rekdal.

Rekdal vil bare glemme denne kampen, og ser heller fremover.

– Vi kan ikke henge oss i denne kampen. Nå må vi tenke Brann, og hvordan vi vinner mot dem , avslutter Rekdal.