SOGNDAL — MOLDE 4-3

22 år gamle Lars Christian Kjemhus scoret det andre og det fjerde da Sogndal så ut til å gå mot en komfortabel seier. Sogndal har nesten ikke scoret mål i år, men mot Ole Gunnar Solskjærs menn scoret de altså fire. Ole Amund Sveen og Hannu Patronen skrev seg også på scoringslista for hjemmelaget.

Molde gjorde det spennende på slutten da Harmeet Singh scoret to, men det moldenserne startet spurten for sent.

Gjestene står dermed med to strake tap i eliteserien. Sogndal på sin side har ikke tapt en seriekamp siden Brann ble for sterke i slutten av mars.

Drømmemål

Tilskuerne på Fosshaugane fikk ordentlig valuta for pengene denne lørdagen, og allerede etter tre minutter satt den første bak Molde-keeper Andreas Linde. En corner ble stusset videre og på bakre stople bredsidet kaptein Patronen hjemmelaget i ledelsen.

Men Molde kom tilbake, og det med en kanon av et skudd. Toivio fikk drømmetreff og liggende stille i lufta fløy ballen inn til 1-1 bak Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

STOR KAMP: Lars Christian Kjemhus med ballen mot Fredrik Aursnes. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Kun tre minutter etter utligningen var imidlertid Lars Christian Kjemhus der med sitt første for kvelden. Og det med et mål som ikke kan sies å være noe dårligere enn Toivio sitt. Kjemhus dro seg innover i banen før han banket ballen i krysset til ny ledelse for Sogndal.Kjemhus er fra Bønes i Bergen. 22-åringen har tidligere vært en del av Brann-systemet, i likhet med flere nåværende Sogndal-profiler. Sogndal hentet ham fra Fana i 2015. ## EM-feber

Og hjemmefansen, med tydelig EM-feber der de dro til med både en oversatt versjon av «Will Grigg's on fire» og Islands «viking-klapp», fikk enda mer å juble for etter 31 minutter. Martin Ramsland sendte Sveen gjennom, og 26-åringen satte inn 3-1 mellom beina på keeper Linde.

Over i andre omgang tok spissen på seg servitørrollen. Sveen ga ballen videre til Kjemhus 20 meter inn på Moldes banehalvdel. Derfra fikk han se den tidligere Brann-juniorspilleren sette fart mot Lindes mål. Mens forsvaret rygget smalt Kjemhus til utakbart for Linde til 4-1. Harmeet Singh hadde trøkk i beina på slutten og banket inn to scoringer, men det ble bare trøstemål. Sogndal vant 4-3, og Molde måtte dra hjem med fire mål imot og ingen poeng i bagasjen.