Bergen 20110425. Eliteserien fotball, Brann-Molde. Moldes Pape Pate Diouf (th.)scorer sitt andre mål og blir gratulert av Moldes Davy Angan i eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Molde på Brann Stadion mandag kveld. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Foto: Hommedal, Marit
solskjær Foto: Bjørn Brunvoll

I over 70 minutter ledet Hønefoss over Molde på Aker stadion og det tok 60 før Solskjær valgte å bytte noen av sine utespillere. I den første timen så det lenge ut som om det var Hønefoss som skulle ta steget videre til 5. runde i cupen. Laget tettet godt igjen bakover og hadde helt klart de største sjansene.

— Når de får et tidlig mål er det klart det blir vanskelig. Da kunne de legge seg bakpå og ligge kompakt. Da er det viktig å ikke få panikk, ikke stresse, da vil målene til slutt komme, sier Solskjær etter kampen.

Da Magnus Wolff Eikrem og Pape Paté Diouf kom inn for Molde ble hele kampen snudd på hodet. Molde fosset fremover og fikk sjanse på sjanse, blant annet ved Eikrem selv som skjøt i tverrligger. Solskjær vil imidlertid ikke snakke om at han er god til å velge når man skal sette inn friske ben.

— Det har ingenting med det å gjøre. Både Pape og Magnus var viktige for oss i dag. Men resten av laget hadde da allerede mørbanket de først, sier MFK-manageren.

Om sin toppscorer har manageren intet annet enn lovord.

— Pape er i god form nå og i en fin fase av karrieren. Jeg skjønner godt at det er flere klubber som er interessert, men vi får håpe vi får beholde ham.

Etter kampen fikk Solskjær se hvordan de andre lagene hadde klart seg i 4. runde.

- Hvem av dem vil du helst møte i neste runde?

— Nei, Alta er nok den som papiret er den du ønsker. Men de har nå slått ut Tromsø som ligger på andreplass i serien, sier Solskjær uten å kunne peke ut noe ønske.