Arsène Wengers menn fikk en vond start på sesongen, men i oktober har London-laget våknet for fullt. Lørdagens målrike bortetriumf mot byrival Chelsea var klubbens tredje strake seier i engelsk eliteserie.

— Det var en fantastisk seier. Vi viste at vi har det som behøves i en toppkamp; vilje, stil og klasse, sier Arsenal-manager Arsene Wenger til BBC.

— Van Persie har hatt en fantastisk start på sesongen; måten han beveger seg på er veldig smart.

Nå mener Wenger at Arsenal har svart på tiltale etter en elendig start.

- Ting endrer seg

- Ting endrer seg fort og den eneste måten vi kan svare på, er på banen.

Det startet imidlertid som det så ofte har gjort for Arsenal på Stamford Bridge de siste sesongene. Etter 14 minutter kunne Frank Lampard stange hjemmelaget i føringen etter et godt løp foran mål. Bortelaget spilte ikke bra defensivt, og Chelsea dominerte store deler av første omgang. Men som så mange ganger før denne sesongen var Van Persie mannen som skulle få Arsenal-skuta på rett kjøl. I det 36. minutt spilte en uselvisk Gervinho nederlenderen fri, og 28-åringen fikk dermed en enkel jobb med å utligne mot en utspilt Petr Cech i Chelsea-målet.

Rett før pause slo Chelsea tilbake da kaptein John Terry kriget hjemmelaget tilbake i ledelsen. Det tok likevel ikke lang tid før kampen var snudd i annen omgang. Scoringer av André Santos (49.) og Theo Walcott (55.) ga Arsenal føringen for første gang i derbyoppgjøret.

(saken fortsetter)

DAGENS HELT: Robin van Persie (til høyre).

Blottlagt

Chelsea-manager André Villas-Boas gjorde flere offensive bytter i håp om å komme tilbake i kampen. Tiltakene så også ut til å lykkes i det Juan Mata ordnet 3-3 med et langskudd etter 80 minutter. Begge lag satset tungt for seier, men van Persie bikket det hele i Arsenals favør. Fem minutter før slutt rundet nederlenderen Cech og trillet ballen i mål, etter at John Terry hadde falt i forkant. Hat tricket og 5-3 var et faktum to minutter på overtid etter en flott kontring. Van Persie står med seriemål på like mange kamper.

— Dette var en stor, stor seier for oss. Jeg var overrasket da Terry falt, fordi det var en såpass enkel pasning. Plutselig var jeg alene gjennom, og jeg fikk noen ideer om hva jeg skulle gjøre. Jeg valgte den enkleste måten, sier van Persie til Sky Sports.

Borteseieren gjør at Arsenal har meldt seg på i kampen om en topplassering og mesterligaspill også neste sesong. Chelsea måtte konstatere sitt annet strake tap, og ligger allerede et stykke bak lederlaget Manchester City.

Andre Villas-Boas var lite fornøyd med Chelseas andre omgang.

- Vi blottla oss selv bakover. Det var ikke bra, mener manageren.

— Vi var best i starten og burde scoret flere mål, fortsetter han.

Fakta:

Chelsea – Arsenal 3-5 (2-1). C: Frank Lampard (14), John Terry (45), Juan Mata (80). A: Robin van Persie (36, 85, 90), Clarindo André Santos (49), Theo Walcott (55). T: 41.801. Statistikksenter Premier League: