Sammen med resten av landslaget er norsk skøytesports ledestjerne på samling i Bjugn. Bøkko ser fram til å begynne konkurransesongen, og føler han er bra i rute.

— Oppladingen så langt har vært veldig bra. Jeg har vært skadefri og unngått sykdom. Det har vært en bra sommer, sier han.

Får svar i konkurranse

Likevel får han ikke det endelige svaret på om han har en gull-sesong på gang før konkurransehelgene er i gang for alvor.

— Jeg har gjort noen tester på sykkel og litt sånn forskjellig, men det er først når jeg begynner å gå løp jeg får skikkelig svar på om jeg har gjort ting riktig, sier han.

Flere medaljekandidater

Trener Jarle Pedersens mål er at Norge skal kapre to medaljer i Sotsji, og det er liten tvil om at Bøkko er sentral i medaljejakten. Men han er ikke den eneste medaljekandidaten på laget.

— Jeg har mål om medalje. I tillegg ser Sverre Lunde Pedersen bra ut. Han er veldig sterk og kan fort blande seg inn i medaljekampen, sier Bøkko.

Liker seg i Bjugn

Det er etter hvert en godt innarbeidet tradisjon at skøytelandslaget kjører samling i Fosenhallen. Bøkko har sikkert tusenvis av runder på isen i Bjugn, men har ikke oversikt over hvor mange treningsdager han har bak seg i hallen totalt.

— Jeg har i hvert fall vært her en uke i året i snitt, og det er alltid bra å komme hit. Mens det på Hamar fort kan bli kjedelig å ligge på hotell og trene i Vikingskipet, er det alltid mye å finne på utenom treningen her. Dersom jeg tar medalje i Sotsji, skal Bjugn ha en bit av den, sier han.

Sammen med resten av landslaget, blir Bøkko værende i Bjugn til torsdag. Deretter går turen til Inzell, før NM i enkeltdistanser 18.-20. oktober.