Luiz Adriano scoret fem ganger og satte Champions League-rekord i 7-0-seieren over BATE Borisov tirsdag. Behandlingen Sjakhtar-spilleren fikk av hjemmefansen ville han gjerne vært foruten.

Det som burde vært en kveld med utelukkende gode minner for brasilianeren, endte noe trist i form av at BATE-fansen angivelig rettet flere rasistiske tilrop mot ham.

— Det var noen skammelige, rasistiske bemerkninger, sa han til Sjakhtars nettsted.

— Supporterne oppførte seg uakseptabelt, og det er derfor jeg er skuffet og føler meg sint. Det var en stygg handling fra deres side, forklarte Adriano etter kampen.

Tilropene kan ha blitt utløst av en gest Adriano gjorde mot TV-kameraene etter å ha scoret ett av sine fem mål. Selv hevder han at han sendte et kyss til kona og datteren.

Misforstått?

— Kanskje han ble misforstått. Han gjorde ingenting for å provosere menneskene på tribunen. Vi har stor respekt for BATE, og det var et absolutt fravær av usportslige holdninger på banen. Vi ville bare score så mange mål som mulig, sa lagkameraten Taras Stepanenko.

Adriano ble historisk da han scoret den raskeste rekken på fire mål i Champions League. I det 82. minuttet avsluttet han scoringsfesten til 7-0. Dermed fikk han nok sove godt etter kampen, til tross for BATE-fansens ufine opptreden.

— Jeg er veldig glad for at rekorden hjalp ikke bare meg, men laget. Vi tok en spektakulær og historisk seier. (©NTB)