NYMARK (bt.no): En kan likevel tolke mye ut av fredagens trening utenfor Brann Stadion. For på laget med grønne vester, som så ut til å være laget Lars Arne Nilsen ønsket å drille sammen, var det flere nye fjes som fikk sjansen.

Kristoffer Larsen, Håkon Lorentzen og Viljar Vevatne var alle med på det grønne laget. Og en skal ikke se bort fra at de også får sjansen på Ågotnes.

— Jeg vil ikke si så mye om hvilket lag jeg kommer med, men det blir tre-fire nye fjes som ikke er blant dem som har spilt mest i det siste, sier Nilsen.

Fire uaktuelle

Det sier han med sikkerhet, fordi fire spillere allerede er uaktuelle til kampen mot Nest-Sotra. Sivert Heltne Nilsen, Vadim Demidov og Amadaiya Rennie sliter alle med skader, og står derfor over kampen. Mens Azar Karadas mister kampen grunnet for mange gule kort.

— Vi kommer til å stille med et slagkraftig lag, uansett, sier Nilsen.

Om kleskoden på Nymark-gresset er tolket riktig, vil altså Viljar Vevatne være blant dem som får en etterlengtet sjanse til å vise seg frem mot Nest-Sotra.

Etter overgangen fra Bryne i sommer har lysluggen kun startet én eneste kamp. Det var mot Åsane i august. Siden har han ikke vært på banen.

Den sjansen kan han få nå.

— Det får dere tolke som dere vil. Jeg har ikke hørt noen ting, sier Vevatne, som scoret mot Nest-Sotra i første serierunde.

— Vil vise meg frem

Selv om Brann egentlig ikke har noe å spille for de to siste kampene, føler 20-åringen at han selv har det. Han er nemlig opptatt av å bevise at han har noe i dette Brann-laget i gjøre.

— Hvis jeg får sjansen er jeg veldig giret på å vise meg frem. Det tror jeg flere på laget er også, sier Vevatne, som ikke har klart å spille Ruben Kristiansen eller Amin Nouri ut av laget.

- Føler du at du har fått en rettferdig sjanse?

— Alle er på trening hver dag, og treneren tar ut de elleve han synes er best. Dessverre har det ikke blitt mange kamper på meg. Men laget har prestert bra og rykket opp, noe som er det viktigste, sier rogalendingen diplomatisk.

- En utfordring

Etter å ha fått en fridag etter opprykksfesten, startet både han og resten av laget forberedelsene til Nest-Sotra-kampen søndag. Der forventer Lars Arne Nilsen en vanskelig kamp.

— Det blir en utfordring. Værmeldingene viser storm i kastene og mye nedbør. Banen vil bli blytung og de har alt å spille for, sier Nilsen, som ikke vil gjøre sin gamle klubb noen tjenester.

— Jeg har lyst til at vi skal fremstå som profesjonelle og gjøre det som Sogndal gjorde etter at de rykket opp. Avslutning på sesongen er alltid viktig, for de er de siste kampene man husker når man startet på en ny oppkjøring i vinter, sier han.