ENORME SIKKERHETSTILTAK: 1322 spanske politibetjenter skal holde ro og orden utenfor Santiago Bernabeu i Madrid. I tillegg er det 1195 private sikkerhetsvakter til stede. Foto: Ap
ENORME SIKKERHETSTILTAK: 1322 spanske politibetjenter skal holde ro og orden utenfor Santiago Bernabeu i Madrid. I tillegg er det 1195 private sikkerhetsvakter til stede. Foto: Ap

En snau uke etter terroren i Paris, som blant annet rammet vennskapskampen mellom Frankrike og Tyskland på Stade de France, arrangeres den moderne fotballens kanskje gjeveste oppgjør: Real Madrid mot Barcelona.

Belgias landskamp mot Spania i Brüssel og Tysklands vennskapskamp mot Nederland i Hannover ble begge avlyst på grunn av frykt for terror. Likevel har de fleste idrettsarrangementer gått som planlagt etter Paris-terroren.

  • Messi på benken: Se hvordan lagene starter nederst i saken!

1322 politibetjenter og 1195 sikkerhetsvakter

Det gjør også Real Madrid – Barcelona, også kalt El Clásico. Spanske myndigheter føler seg trygge på at det er forsvarlig å arrangere kampen. Det brukes likevel enorme ressurser på å sikre tryggheten for de drøyt 80.000 tilskuerne på Santiago Bernabeu

TAR INGEN SJANSER: Tilskuere kroppsvisiteres av politiet utenfor Santiago Bernabeu. Foto: AP

Ifølge Marca er det 1322 spanske politibetjenter, 1195 private sikkerhetsvakter, 80 ambulansepersonell, samt 60 personer fra Røde Kors, til stede rundt den gigantiske fotballarenaen i Madrid.

Blir kroppsvisitert av politiet

Det fører til at kostnadene for sikkerheten rundt sesongens første El Clásico blir skyhøye. Det er ikke brukt mer penger på sikkerhet rundt et sportsarrangement i Spania siden Barcelona-OL (i 1992).

Gatene rundt stadion vil bli stengt for trafikk, og det vil være tre lag med sikkerhetsvakter som skal sørge for at det kun er publikummere med billett som kommer seg inn. Politiet tar ingen sjanser. Flere byråbilder viser at folk blir kroppsvisitert av politibetjenter.

Slik starter lagene:

Real Madrids (4-3-3): Navas; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, James — Bale, Benzema, Ronaldo.

Benken: Kiko Casilla, Pepe, Casemiro, Carvajal, Kovacic, Jesé, Isco.

Barcelona (4-4-2): Bravo; Alves, Pique, Mascherano, Alba; Roberto, Busquets, Rakitic, Iniesta; Suarez, Neymar.

Benken: Ter Stegen, Messi, Munir, Sandro, Adriano, Vermaelen, Mathieu.