Statistikksenter 1.divisjon:

Fredrikstad så ut til å gå på en ny smell mot Sarpsborg, men Wallace Fernando Pereira reddet ett poeng på overtid for vertene i søndagens lokaloppgjør i 1. divisjon.

Også Fredrikstad-keeper Jon Masalin gikk i angrep på corneren der hjemmelaget reddet ett poeng i det 94. minutt. (Se scoringene i videovinduet ovenfor)

FFK hadde tapt sine to siste kamper mot sarpingene og var ute etter revansj søndag. I fjor ble det daværende eliteserielaget ydmyket av de blåhvite på hjemmebane og sendt ned til 1. divisjon etter 0-2-tap i opprykkskvalifiseringen.

Da lagene møttes i igjen i vår, endte det med nok en Sarpsborg-seier (3-0).

«Slaget om Østfold» så lenge ut til å ende målløst, men tre minutter før full tid sendte Michael Trulsen gjestene i føringen. Innbytteren ble spilt gjennom av Tom Erik Breive og satte ballen forbi keeper Jon Masalin.

Da var frustrasjonen stor hos FFK-spillerne, og like etter ble Celso Borges sendt tidlig i dusjen med sitt annet gule kort.

Men gleden ble kortvarig for Sarpsborg. På overtid nikket Wallace Fernando Pereira inn utligningen for Fredrikstad – til stor lettelse for hjemmefansen.

– Vi må begynne å vinne igjen. Nå er det tre kamper uten seier, og vi må komme inn i en seiersrekke snart , sa FFK-trener Tom Freddy Aune til f-b.no.

Viktige borteseirer

Både Moss og Mjøndalen, som sliter i nedrykksstriden, tok viktige borteseirer. Moss snudde 0-1 til 2-1 mot Sandnes Ulf. Morten Eriksen ga vertene ledelsen etter en drøy halvtime, men Markus Ringberg utlignet etter 73 minutter. På overtid sørget Vegard Edelsten for MFK-seier.

Mjøndalen vant 2-0 mot Bodø-Glimt, som tapte poeng i opprykksstriden. Joachim Olsen Solberg (17.) og Martin Strange (39.) scoret målene for MIF.

Remond Mendy sørget for 1-0-seier til Nybergsund-Trysil hjemme mot Tromsdalen med sin scoring etter 63 minutter.

Sogndal, som røk ut i NM-kvartfinalen mot Follo søndag, topper fortsatt 1. divisjon. Vestlendingene er tre poeng foran Fredrikstad, mens Ranheim er nummer tre. Trønderne er seks poeng bak. Follo falt til nedrykksplass samtidig med at laget sikret plass i NM-semifinalen.